Champions League

Totti om målet: ”Tweeten gav mig tur”

I gårdagens Champions League-match stod Roma för en stark insats och tog med sig en poäng hem från Manchester. Bakom segern låg målskytten Francesco Totti som dessutom blev historisk. Efter matchen intervjuades 38-åringen av Gazzetta dello Sport.

Om Manchester Citys tweet om att Totti aldrig hade gjort mål i England:
”Den gav mig verkligen tur. Det var ett vackert mål och ett bra utförande. Jag ville verkligen göra mål eftersom jag inte hade hittat nätet än den här säsongen. Men framförallt är jag glad för mitt lag då vi visade stor styrka och det var inte lätt.”

Om rekordet som den äldste målskytten i Champions League-historien:
”Det var verkligen ingenting jag tänkte på under matchen.  Rekord kommer tack vare hjälpen du får från dina lagkamrater och vad som verkligen betyder något är lagets resultat. Jag tänker alltid mer på laget än mig själv, det har alltid varit min styrka.”

Om chanserna till avancemang från gruppen:
”Efter lottningen av grupperna var det få som trodde att vi skulle kunna göra det bra. Men vi har visat att vi kan spela mot vilket lag som helst. Vi har visat att vi är starka och konkurrenskraftiga och vi är inte rädda för någon. Vårt mål är att gå vidare från gruppen, men vi vet att det inte kommer bli lätt eftersom City och Bayern Munchen är väldigt starka.”

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se