Roma

Tjeckisk affärsman sugen på Roma och Sensi med en uppmaning till Pallotta

Den tjeckiska energibolagsmagnaten Daniel Křetínský rapporteras vara intresserad av att köpa den rödgula italienska huvudstadsklubben Roma av den amerikanska ägaren James Pallotta.

Daniel Křetínský ska ha en förmögenhet på 2,2 miljarder euro, den 43-åriga  affärsmannen är ordförande och en av ägarna till Tjeckiens största energibolag  Energetický a průmyslový holding som även är det näst största energibolaget i grannlandet Slovakien. Křetínský är utbildad advokat och har redan fötterna inne i en annan fotbollsklubb AC Sparta Prague där han äger 40% av klubben.

Enligt La Repubblica ska Křetínský funderat på att köpa Milan men ska ha fått sitt första bud på 600 miljoner euro nekat direkt av Elliot Management. Det ska ha fått 43-åringen att se sig efter en annan klubb och enligt Corriere della Sera är  blickarna nu på den italienska huvudstadsklubben Roma.

James Pallotta ska för närvarande inte vara intresserad av att sälja klubben.  Amerikanens huvudprojekt med klubben är att få till en ny arena som går väldigt  långsamt fram, om den nya arenan blir klar i Tor de Valle kommer klubben bli värt mycket i en framtida försäljning. Trots flertalet motgångar i byggandet är Pallotta fortfarande övertygad att arenan kommer att byggas. I söndagens La Domenica Sportiva gästade den tidigare Roma-presidenten Rosella Sensi programmet och talade lite om sin tidigare klubb.

-Jag förväntar mig och hoppas att Roma kan vinna något snart, jag hoppas att amerikanarna är medvetna om vad det innebär att representera denna klubb. Jag hoppas att det blir en mindre spelaromsättning så vi kan bygga ett vinnande lag.

-Jag uppmanar James Pallotta att tänka mer på laget istället för arenan som han vill bygga, försök bättra spelartruppen, Rom och Roma förtjänar det och så mycket mer.

Källa:Calciomercato.it Football-Italia

 

 

 

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar