Champions League

”Tidigare gav vi aldrig domaren chansen att visa ut oss”

Igår åkte Roma ur Champions League-kvalet med huvudet före. En stor anledning till detta är att laget drog på sig två direkta röda kort. 

Det blev inte riktigt som Roma planerade igår. CL-kvalmatchen mot Porto skulle vinnas, men istället för avancemang får nu Roma spela i Europa League istället.

– Vad som hände är att vi förlorade en viktig match som kunde ändrat säsongen, vi måste nu försöka handskas med det, sa tränare Luciano Spalletti efter matchen och fortsatte. Vi kontrollerade inte bollen väl, det var vår plan och därför jag gjorde vissa val. Vi lyckades inte så när vi skulle omgruppera oss efter deras mål så blev vi istället 10 man och det gjorde det hela ännu svårare.

Det Spaletti syftar på är Daniele De Rossis röda kort i första halvlek. Till andra halvlek drog sedan Emerson Palmeri även han på sig ett direkt rött kort.

– De tre [även Thomas Vermaelen i första matchen, reds anm] var alla naiva. Att avsluta matchen med elva män var lite av vår karaktär förra säsongen. Då gav vi aldrig domaren chansen att visa ut oss. Nu händer det hela tiden och jag förstår inte varför, vi kunde ha varit mycket lugnare.

 

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar