Champions League

Summering CL semifinal 1:2 Liverpool-Roma

LIVERPOOL 5 – 2 ROMA

Målskyttar Liverpool: Salah 36′, 45′, Mane 56′, Firmino 61′, 69′
Målskyttar Roma: Dzeko 81′, Perotti 85′

Mohamed Salah, född 15 juni 1992 i Basion, Al-Gharbiyya, Egypten, är en egyptisk fotbollsspelare som spelar för Liverpool. Hans säsong 2017/18 är förmodligen den bästa en spelare någonsin har gjort i en Liverpooltröja.

Det vankades en historisk semifinal för Roma, borta på Anfield mot Liverpool och allt inför matchen handlade om Salah mot sitt gamla lag Roma. Allt efter matchen skulle handla om detsamma efter att Egyptiern stått för en uppvisning utan dess like.

Ett relativt högt stående Romaförsvar var oerhört sårbara i första halvlek när Mané lyckades ta sig igenom ett par gånger utan vidare resultat. Men innan det var dags för halvtidsvila skulle Salah visa upp både ett och två klassavslut. Ett distansskott som letar sig upp i krysset följt av en elegant chipp innebar 2-0 i halvtid. Han var dock inte klar där utan stod för två assists i den andra halvleken där han spelade fram Mané och Firmino till varsitt mål.

Två sena mål för Roma väckte dubbelmötet till liv, men månne var väl detta ett för tufft resultat att vända på ännu en gång hemma på Olympico. 5-2 snarare än 5-0 gör returmötet någorlunda mer intressant, men Liverpools offensiv, eller Mohamed Salah, känns för bra för att Roma ska vända på det ännu en gång.


Matchens spelare: Mohamed Salah – kommentar överflödig

Matchens utropstecken: Di Francescos höga backlinje. Det är sjukt modigt – för att med facit i hand inte säga urbota korkat. Visserligen gick det bra mot Barcelona, men då hade man ingenting att förlora. Nu hade man Europa snabbaste anfallstrio.

Matchens mål: Salahs första. Mamma mia!

David Vukovic
david.v@solocalcio.se

Relaterade artiklar