Roma

Schick optimistisk efter första Romamålet

Roma vann idag mot Spal och efter en lång väntan lyckades Patrick Schick göra sitt första mål för klubben.

Idag lyckades Roma ta hem en viktig seger i kampen om en placering bland de fyra bästa och en säkrad plats i Champions League. Spals fina svit på åtta matcher i rad utan förlust bröts efter en solid insats från Romlaget. Patrick Schick punkterade matchen i andra halvlek med sitt 3-0 mål och det var Schicks första mål för Roma. Fler mål i ligan lär det bli i framtiden och om det första målet sa Schick såhär till Premium Sport.

”Jag har väntat för länge på mitt första mål. Min målsättningar har alltid varit att jobba hårt med laget och göra mitt bästa. Jag visste att målet skulle komma. I början var det massor utav press på mig och jag var inte 100% frisk. Nu har det förändrats.”

”Stödet från mina lagkamrater har varit väldigt viktigt för mig. Dzeko är en fin vän till mig och jag är väldigt glad att han stöttade mig för detta mål. Idag var det inte enkelt med tanke på värmen.”

På tisdag är det Champions Leage och Liverpool i en semifinal som står för motståndet. Roma kommer inleda dubbelmötet på bortaplan och Schick säger såhär om den kampen.

”Vi kommer göra vårt bästa för att vinna och vi har nu fullt fokus på den matchen. Vi måste vara respektlösa på Anfield, jag hoppas att jag kommer göra ett mål i Champions League också.”

Källa: Calciomercato.com

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar