Intervju

Salah: ”Roma skiljer sig från andra klubbar”

Den egyptiska landslagsmannen Mohamed Salah har levererat ordentligt i Liverpool och ligger för nuvarande på första plats i skytteligan i Premier League.

Salah blomstrade verkligen ut under sin tid i Serie A, från utlåningen till Fiorentina från Chelsea 2015, och sedan under sin tid i huvudstadsklubben där han senare blev såld till Liverpool.

”Jag hade fyra bra månader i Fiorentina och det var en mycket bra tid för mig och för oss som lag. Innan jag åkte dit var jag väldigt klar med en sak: Jag förtjänar att spela. Jag hade tro på min förmåga och jag skulle till Fiorentina och visa mina fotbollskunskaper.” berättade Salah till LiverpoolFC.com.

Efter utlåningen i Fiorentina flyttade egyptiern till huvudstaden och fortsatte att imponera stort.

”Jag hade två fantastiska år i Rom och jag var väldigt glad där. Roma är inte en lätt plats att spela på, det är inte lätt hemma – det finns mycket press där och det är annorlunda. Jag kan inte förklara det, men inuti känner man att det är en helt annan sak från någon annan klubb.”

”Allt är fantastiskt där dock, klubben är bra och supportrarna är fantastiska och jag hade ett bra förhållande med dom eftersom de alltid visade mig kärlek och respekt.”

Luciano Spalletti hamnade i kläm mellan både supportrar och den dåvarande kaptenen Francesco Totti, men Salah väljer att berömma och lyfta tränaren.

”Spalletti hjälpte mig mycket. Väldigt mycket. Han är smart, väldigt smart. Han hjälpte mig till och med som en person för att förbättra min karaktär. Defensivt hjälpte han mig också, han visade mig sättet att försvara med laget och jag såg mig själv förbättras i mig under hans ledarskap.”

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar