Mercato

Sabatini om mercaton: ”Det finns inga bra unga, italienska spelare”

Roma går en intressant sommar till mötes med flertalet utlånade spelare som återvänder och affärer ut som måste lösas. Dessutom kritiseras klubben för att man har för få italienare.  Sportchefen Walter Sabatini förklarar läget.

I Italien pågår det en ständig debatt om antalet italienare vs icke-italienare i Serie A-klubbarna. Roma har beskyllts för att enbart värva utländska spelare, men förklaringen till det är enkel enligt klubbens sportchef Walter Sabatini. I en intervju med La Gazzetta dello Sport, som Fooball Italia återgivit, förklarar Sabatini sin syn på problemet.

– Nyligen bad jag mina scouter att hitta några vettiga italienare, från Serie A eller lägre divisioner. Vi testade spelarna, och det var en katastrof. Det finns inga bra unga, italienska spelare, i Roma skulle de försvinna ut i periferin. Folk säger att vi bara köper spelare utifrån för att det ger oss finansiell bonus, men det är bara skitsnack. Vilka bra unga italienare finns det? Bernardeschi? Kanske Romagnoli också, men jag tror inte Galliani är sugen på att sälja. Vi kan bekräfta att El Shaarawy stannar. Han förtjänar det, han har en ljus framtid. Övergångssumman är inte allt för hög.

Inte nog med att El Shaarawy alltså verkar ansluta på permanent basis i sommar, Sabatini måste även se till att Romas utlånade anfallare får en plats eller säljs vidare.

– Vi kommer göra plats åt alla våra anfalare. Iturbe kommer definitivt tillbaka. Rörande Adem Ljajic  kommer en förlängning inte bli något problem, jag har redan en deal med hans agent. Doumbia hade många erbjudanden förra säsongen, men nu är det mer komplicerat eftersom han gjorde misstaget att välja Newcastle. Premier League är inte hans liga.

Det är inte bara utlånade spelare som återvänder, Sabatini måste även brottas med lån som går ut.

– Angående Szczesny så har jag inte pratat med Arsenal än, men kraven för att köpa ut honom är inte acceptabla. Jag ska försöka förnya lånet, men inte köpa honom helt. Han kommer nog utmanas av Alisson, då det blir svårt att låna ut honom hur som helst. Det är trots allt Brasiliens förstamålvakt vi talar om.

 

Läs fler Sabatini-citat, bland annat om Nainggolan och Pjanic, här. 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar