Roma

Roma-supportrar går emot Pallotta

James Pallotta och huvudstadsklubben fick till slut klartecken att bygga den nya arenan och arbetet förväntas starta i år, men inte alla är glada över det. 

Roma-presidenten talade vid en presskonferens i London under veckan, och några av kommentarerna gällande den nya arenan fick supportrarna att se svart.

”Vi spenderar mycket tid på att bestämma vilka säkerhetsåtgärder det kommer att bli, samt vilken typ av övervakningssystem vi kommer att använda,” ska Pallotta ha sagt rapporterar football-italia.

”Har någon av er sett en match i Italien? Vet ni vad derbyna mellan Roma och Lazio innebär? I norra Italien är det inte så stökigt, dem är inte så, men i söder som i Neapel och Rom är säkerhetsproblemen väldigt signifikanta.”

Det har tidigare varit stort missnöje från båda huvudstadsklubbarnas supportrar gällande säkerhetsåtgärderna på Stadio Olimpico. Missnöjet då handlade bland annat om att curvorna delades upp med en barriär i mitten som avdelade sektionerna, och arenan införde mängder med övervakningskameror – där Pallotta hade ett finger med i spelet enligt sajten.

Under de senaste dagarna har mängder med förolämpande banderoller dykt upp utanför Romas träningsanläggning mot just Pallotta, och där en grupp Roma-ultras skickat ett personligt brev till sin president:

Historien om Roma har alltid handlat om dess supportrar, och inte om framgången på spelplanen, och du försöker aktivt förstöra det genom att byta klubbemblem, samarbeta med myndigheter om hinder på Stadio Olimpico, hålla tyst om bötesbelopp, och gå mot ditt eget folk.”

”Så vad säger vi till dig? Vi vill inte ha den nya arenan! Vi vill inte ha en president som dig! Vi kommer alltid att representera Roma och dess supportrar, så många av er passerar och lämnar men Curva Sud förblir.

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar