Roma

Robin Olsen om starten i Roma

Robin Olsen har varit en succé hittills i Romatröjan, men svensken har inte varit vidare pratglad om sin nya klubb. Men till Romas egna kanaler har han pratat om säsongsstarten och att ersätta Alisson. 

Efter en fin EM-sommar var Robin Olsen en jagad man. Tillslut landade han i Rom där han skulle bli ersättaren till fjolårssuccén Alisson. Och visst har han hittills lyckats leverera. Med sitt lugn och flera fina räddningar har Olsen blivit en uppskattad målvakt i den italienska huvudstaden.

– När jag anlände var det mycket press på mig, jag fick mycket uppmärksamhet. Men det är ju helt vanligt när du går till en storklubb. Roma hade sålt en grym målvakt som Alisson och jag skulle ersätta honom. Jag väntade mig mycket press och jag visste att jag var tvungen att bevisa mig på planen. Så jag måste jobba hårt varje sekund för att visa att jag har kvaliteten som krävs.

Att gå från FC Köpenhamn till Roma har varit en enorm omställning för svensken.

– Skillnaden mellan Danmark och Italien är enorm. Det är helt annorlunda, Serie A är en så mycket svårare och bättre liga. Det är inte lönt att jämföra. Nu spelar jag med och mot bättre spelare. När jag kom hit så var allt nytt, hur vi jobbade, med vilka träningsmetoder vi använder oss av. Jag behövde lite tid först, jag behövde vänja mig.

Språket är viktigt för en målvakt, då han ofta styr defensiven bakifrån. Hittills pratar inte Olsen italienska, även om det blir bättre och bättre.

– På planen blir min italienska bättre. Jag har inga problem att prata med laget på planen, jag blir förstådd. Jag kan såklart förbättra mig mycket, jag tror jag kommer sakta men säkert lära mig italienska som jag kan använda utanför planen också.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar