Champions League

Rapporter: Rom förväntas införa alkoholförbud

Det kommer troligtvis att införas ett alkoholförbud på Roms gator inför mötet mot Liverpool nästa vecka, samt speciella polisiära områden för Liverpoolsupportrarna.

En Liverpoolsupporter blev i första mötet inlagd på sjukhus, efter att två italienska supportrar ska ha attackerat den 53-årige Sean Cox utanför Anfield, och som fortfarande befinner sig i ett kritiskt läge.

Enligt calciomercato fruktar den italienska polisen en hämnd från britterna, medan dom engelska supportrarna är oroade för sin egen säkerhet när de kommer anlända till huvudstaden nästa vecka.

Idag under ett möte mellan klubbarna, UEFA samt polisen i Rom ska samtliga ha kommit överens om olika åtgärder för att undvika konflikter mellan supportrarna. Där alkohol blev huvudämnet.

Enligt sajten ska alkohol förbjudas att säljas och konsumeras på gatorna i Rom, och där all dryck i glasflaskor totalförbjuds. Alkoholen ska fortfarande tillåtas i barer, men där supportrarna inte kan handla billig alkohol i stormarknader och konsumera den på gatorna.

Det kommer också att finnas särskilda områden i staden för Liverpoolsupportrarna som kommer att vara starkt övervakade av polis.

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar