Roma

Prepartita CSKA-Roma: Viktig nyckelmatch för Roma

PFK_CSKA_Logo.svgCSKA MOSKVA– ROMA 
Tisdag – Arena Khimki, Moskva – 18:00

CSKA MOSVKA
CSKA Moskva inledde Champions League på ett bedrövligt sätt genom att bli smått förnedrade mot kvällens motståndare Roma. Men efter det har laget rest sig rejält och ställt till det stort för Manchester City genom att ta hela fyra poäng på laget. I den ryska ligan har CSKA blandat och gett under inledningen och laget ligger för närvarande hela tio poäng efter ledande Zenit. Laget väntas starta med en 4-1-4-1-uppställning med Igor Akinfeev mellan stolparna och en backlinje bestående av Mario Fernandes, Sergey Ignashevich, Vasili Berezutskiy och Georgy Schennikov. Pontus Wernbloom väntas ta en av de fem mittfältsplatserna tillsammans med Alan Dzagoev, Roman Eremenko, Ahmed Musa och Alexei Berezutskiy. Längst fram i banan startar formstarka Seydou Doumbia. Saknas i laget gör skadade Bibras Natcho och Rasmus Elm som på grund av magproblem varit borta från spel under en längre period.

ROMA
Roma är på väg tillbaka till formen och tog viktig och stark seger i den senaste matchen borta mot Atalanta. Efter två förluster i Champions League mot Bayern München är laget revanschsuget och vill återigen vinna för att rycka ifrån CSKA Moskva och Manchester City. Matchen mot CSKA blir en mycket viktig match för Roma då laget vid vinst garanteras minst fortsatt spel i Europa League om Manchester City skulle tappa poäng hemma mot Bayern München. Trots en svajig höst fortsätter Morgan De Sanctis mellan stolparna med Kostas Manolas och Davide Astori framför sig och troligtvis José Holebas till vänster. Till Moskva kommer Roma utan någon ordinarie högerback och det ser därför ut att bli Radja Nainggolan som tar den platsen medan Seydou Ketia är tillbaka från start på mittfältet tillsammans med Daniele De Rossi och Miralem Pjanic. I anfallsväg är Francesco Totti och Gervinho mer eller mindre givna från start medan den tredje platsen i anfallet fortfarande inte är spikad men det lär bli en kamp mellan Alessandro Florenzi och formstarka Adem Ljajic. En annan möjlighet Rudi Garcia funderar över är att spela med en 4-4-2-uppställning med Florenzi som högerback, ett mittfält med Nainggolan, De Rossi, Keita och Pjanic samt Totti och Gervinho ensamma på topp.

Probabili Formazioni.
PFK_CSKA_Logo.svg(4-1-4-1) Akinfeev; Fernandes, Ignashevich, V. Berezutsky, Schennikov; A. Berezutskiy; Dzagoev, Wernbloom, Eremenko, Musa Eremenko; Doumbia

Tränare:
Leonid Slutskij
Bäste målskytt: Bibras Natcho, 7 mål
Håll ögonen på: Doumbia – Har sänkt Manchester City med tre mål på två matcher och kommer vara ett stort hot som Romas backlinje måste ha koll på för att inte behöva åka hem från Moskva utan några poäng. 

(4-3-3) De Sanctis; Nainggolan, Manolas, Astori, Holebas; De Rossi, Keita, Pjanic; Gervinho, Totti, Florenzi

Tränare: Rudi Garcia
Bäste målskytt:
Mattia Destro & Adem Ljajic, 4 mål
Håll ögonen på: Gervinho – Har varit en av Romas bästa spelare i Champions League och är alltid ett stort orosmoln för motståndarnas backlinje. Kan springa sönder ryssarnas försvar även om det är -10 grader kallt.

Domare: Felix Brych
Form: CSKA 1 vinster, 1 oavgjorda, 3 förluster – Roma 3 vinster, 2 förluster
TV: Matchen sänds på Viasat Fotboll

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se