Roma

Nytt tufft test för Roma i veckan

Roma ställdes inför ett tufft test mot Napoli under lördagskvällen som huvudstadsklubben inte lyckades bemästra, nu på onsdag ställs Giallorossi inför ett nytt tufft test då huvudstadsklubben flyger till de brittiska öarna för att möta Chelsea i Champions Leauges gruppspel.

Det var inte bara en plump i protokollet för Roma under lördagskvällens förlust mot antagonisten Napoli i Derby del Sole, skador på både Kostas Manolas och Lorenzo Pellegrini gäckar Roma inför matchen mot Chelsea i veckan. Manolas kommer med största sannolikhet missa matchen med en muskelskada, greken kommer vara borta minst en vecka. Läget på Pellegrinis skada ser ljusare ut, Roma-sonen ska ha haft känningar i vaden varpå mittfältaren klev av matchen mot Napoli. Pellegrini kommer genomgå tester för att se om vaden håller för spel.

Med Lorenzo Pellegrini tveksam till spel så ser det ut som att Kevin Strootman kommer tillbaka på mittfältet inför veckans match mot Chelsea. Holländaren tränar redan med restan av laget och ser ut at komma till spel. I backlinjen med Manolas borta så kommer laget att förlita sig på mittbacksduon Federico Fazio och Juan Jesus.

Chelseas genrep inför den kommande matchen mot Roma gick inte heller något vidare. Londonklubben inkasserade sin tredje förlust i ligan för säsongen och det var mot krisklubben Crystal Palace som parkerar på jumoplatsen i Premier Leauge.

Senast lagen möttes i Champions Leauges gruppspel var säsongen 08/09, då vann Chelsea det första mötet i London med 1-0 och Roma vann mötet i Rom med 3-1.

Källa: IlMessaggero.it

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar