Roma

Nya sportchefen: ”Roma perfekt för mig”

Roma har presenterat sin nya sportchef. Idag intervjuades Monchi av Romas officiella TV-kanal.

I en lång intervju med Romas TV-kanal berättade Romas nya sportchef Monchi om sin syn på flytten till Italien.

– Jag tycker redan Roma har byggts rätt bra. Allt jag behöver göra är att bygga vidare på detta och jag tror att vi verkligen kan uppnå bra saker om vi planerar rätt, har rätt personal och rätt infrastruktur i klubben.

Du var väldigt eftertraktad. Varför vald du Roma?

– Det var klubbens intresse i mig och viljan de visade i att få hit mig som övertygade mig. Plus att klubben i sig lockar. Jag tycker Roma är perfekt för sättet jag jobbar. Det är en ambitiös klubb som vill växa och slåss för de största titlarna. Det är också en fantastisk klubb som har en enorm fanskara.

Vad är viktigt för dig i ditt jobb?

– Planering är väldigt viktigt på en arbetsplats. I Sevilla så bidrog vi alla till att bygga en modell som växte över tid och gav oss fantastiska resultat.

Du har skrivit på ett fyraårskontrakt. Vad är dina lång- och kortsiktiga mål?

– Det kortsiktiga är att bosätta mig här i Rom på riktigt och lära mig och klubbens identitet och filosofi. Jag måste lära mig vad som egentligen får klubben framåt. Sen, ska jag och Ricky Massara skapa den bästa möjliga fotbollsavdelningen, det är det som skapar framgång i framtiden. Det långsiktiga är att befästa Romas position i toppen av både italiensk och europeisk fotboll.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar