Mercato

Nainggolan och Ivanovic kan byta klubbar i sommar

Chelsea har kommit närmre i sina diskussioner med Roma för att köpa loss Radja Nainggolan men det finns även chanser för att Chelseas försvarare Branislav Ivanovic kan ingå i en bytesdeal.

Tidigare har vi rapporterat om att Chelsea har haft intresse för Radja Nainggolan och deras intresse för Romaspelaren har varit känt sedan en tid tillbaka. Under senaste dagarna har både ESPN och Sky Sport Italia rapporterat om att Nainggolan är närmre än någonsin för en övergång till Chelsea. Chelsea är nu villiga att lägga ett bud på 40 miljoner euro för den belgiske mittfältaren. Tidigare så var Romas prislapp 45 miljoner medan Chelsea var villiga att lägga ett bud på 35 men nu verkar båda klubbarna kunna mötas halvvägs för Nainggolan som fyller 28 år nästa vecka.

Nainggolan som har ett kontrakt fram till 2020 har stått för viktiga insatser i Roma under denna säsong och avgjorde i veckan mötet mot Napoli med matchens enda mål. Nainggolan kommer också ha en viktig roll i Belgiens starka trupp inför EM 2016. Den nye Chelseatränaren Antonio Conte har Nainggolan högt upp på sin önskelista men Romas sportchef Walter Sabatini förnekar dessa rykten.
– Jag har inga kommentarer om situationen med Chelsea, jag har ej pratat med Conte. Nainggolan är en mångsidig spelare med kvalitet så det är naturligt att han är jagad av många klubbar i Europa.”

Enligt den engelska tidningen Mirror så har Roma ett stort intresse för den 32 år gamle försvararen Branislav Ivanovic som har ett år kvar på kontraktet. Conte verkar inte ha något intresse av att ha kvar Ivanovic i Chelsea tills nästa säsong medan Roma skulle kunna vara intresserade av att köpa loss honom. Det finns en liten chans att Chelsea kan använda den serbiske försvararen som en del av betalningen för Nainggolan. Hur denna transferkarusell kommer sluta återstår att se. Sky Sport rapporterar även att Roma har ett intresse för Manchester Uniteds 28-årige mittfältare Marouane Fellaini om Nainggolan skulle lämna Roma. En försäljning av Nainggolan skulle troligtvis göra Roma väldigt aktiva på transfermarknaden i sommar.

Carl Mårtensson
carl@solocalcio.se

Relaterade artiklar