Roma

Nainggolan: ”Jag föredrar att stanna där jag är lycklig”

Den belgiska mittfältaren har nästan konstant under sin tid i huvudstadsklubben länkats ihop eller ryktats till flera storklubbar runt om i Europa.

Framförallt har intresset från Chelsea och Antonio Conte varit enormt för Radja Nainggolan, men det har aldrig blivit något utav det.

”Jag kunde ha gått till Chelsea, men även andra lag. Men vid åldern 28 eller 29, och att flytta till en ny kultur samt en ny livsstil… det är inget för mig. Jag föredrar att stanna där jag är lycklig,” berättade Nainggolan till SportsMagazine i Belgien.

”Om pengar hade varit min motivation, skulle jag ha bytt klubb för längesen och min lön hade ökat mycket mera. Min motivation är att må bra. Du måste vara lycklig, och du måste vara lycklig att spela där du befinner dig. Jag har båda sakerna här, allting passar perfekt för mig.”

Den 29-åriga mittfältaren pratade även om hur mycket han trivs i huvudstaden samt i klubben som han tillbringat sina senaste år i.

”Jag är väldigt knuten till klubben och supportrarna står bakom mig. Jag har gett mitt allt på planen och jag har fått mycket respekt för det. Som fotbollsspelare är det en av det bästa känslorna du kan få. Jag växte upp i Antwerpen, men jag blev en man i Italien. Som jag ser det nu, ser jag mig själv bo i Rom efter fotbollskarriären och har ett andra hem i Antwerpen.”

Nainggolan fick även frågan om Francesco Totti och hur hans relation var med ikonen.

”Totti kommer fortfarande ner till omklädningsrummet. Jag har en väldigt fin relation med honom, vi ser saker på likande sätt. Han är någon som omedelbart säger vad han tycker, och det är detsamma för mig också. När jag kom hit såg jag upp till honom, han var gud i Roma men jag tror att jag gjorde ett bra intryck på honom.”

Mittfältaren har blivit en stor publikfavorit i Roma, men har trots det inte alls lyckats ta sig in i den belgiska landslagstruppen.

”Jag tycker att jag förtjänar att vara en del av urvalet. Men ibland måste du acceptera att val görs som du inte håller med om. Det finns en sak som jag saknar, och det är att uppleva ett världsmästerskap. Om jag skulle missa detta som kommer skulle jag bli väldigt besviken.”

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar