Mercato

Nainggolan: ”Hade ett bra samtal med Conte”

Antonio Contes intresse för att ta Radja Nainggolan till Chelsea är ingen nyhet. I dag kommenterade mittfältaren själv ryktena, och sitt samtal med Conte.

EM i Frankrike närmar sig, och Radja Nainggolans Belgien kommer braka samman med Antonio Contes Italien i gruppspelet. Om Conte får som han vill arbetar de båda ihop i Chelsea i höst, enligt den senaste tidens transferrykten. Football Italia rapporterar att mittfältaren uttalade sig om uppgifterna under en presskonferens i dag.
– Jag pratade med Conte, som ville ha mig redan i Juventus. När du ser hur mycket han vann i Juventus efter att ha blivit uppflyttad med Siena inser du att han har kvaliteter. Jag hade ett bra samtal med honom, han är en intressant person, sade Nainggolan.

Romas kraftfulle 28-åring är inte känd som någon som stor målskytt, men har visat sig viktig i andra roller för romarna. Han avslöjade att han och Conte diskuterat vilken roll han skulle kunna få i Londonklubben.
– Han berättade om sina förväntningar på mig, och vilken typ av spelare jag skulle kunna bli för honom. Jag kommer aldrig bli någon som gör 20 mål eller assist per säsong, men jag kan bli viktig för laget, sade belgaren.

Radja Nainggolan har varit i Italien i många år och representerat Roma, Cagliari och Piacenza. Han medgav att det skulle kännas konstigt att lämna landet och ligan, men att två landslagskamrater vill se honom i Chelsea.
– Om jag stannar i Roma? Jag vet inte, jag har alltid sagt att det vore jobbigt att lämna Italien efter tolv år, så vi får se vad som händer under de kommande veckorna. Thibaut Courtois och Eden Hazard rådde mig att flytta till Chelsea, men en möjlig transfer finns inte i mina tankar nu, jag är fullt fokuserad på EM, sade Nainggolan.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar