Mercato

Monchi bekräftar: ”Olsen ett alternativ”

Roma är på väg att göra ett skifte till målvaktsposten igen. Idag bekräftade Romas sportchef Monchi flertalet saker rörande Alisson och framtiden.

På en presskonferens där egentligen Justin Kluivert skulle stå i fokus fick Romas sportchef istället svara på många frågor om Alisson. Monchi bekräftade också att brassen är i England för att slutföra affären.

– Vi har inte slutfört någonting än, men affären kommer bli klar när allt är på plats. Grabben är i Liverpool, det är sant och det är sant att vi är långt gångna i förhandlingarna, men inget är klart. Om allt går som väntat kommer vi vara klara snart.

Monchi har fått kritik för att ha sålt både Radja Nainggolan och förmodligen Alisson i samma fönster.

– Som jag sagt förr, att vara sportchef handlar inte bara om att köpa spelare, utan också att förstå vad som är bäst för klubben. Det ekonomiska måste också vägas in. Ett väldigt stort erbjudande på en försäljning har kommit in. Vi har övervägt det positiva mot det negativa och bestämde oss för att diskutera med Liverpool.

Monchi diskuterade lite också om sin försäljningsstrategi gällande Alisson.

– När du läser om så många klubbar, som Real Madrid och Chelsea, som skulle vara intresserade av Alisson kan du göra två saker. Jag kunde låtsat att det regnade och bara fortsatt eller så kunde jag försöka förstå att något stort var på gång och jobba för att göra det så bra som möjligt för klubben. Folk kan säga vad de vill, men jag gör det bästa för klubben.

Monchi fick också frågor om det var svensken Robin Olsen som var Alissons ersättare.

– Jag låtsats att jag inte hörde den frågan. Robin Olsen är en möjlighet, men inte den enda. Vi jobbar lugnt, utan stress. Vi har redan Mirante, Fusato och primaveragrabbarna. Det är bättre att vara säker på sin sak och att hitta den rätta ekonomin än att stressa för att ersätta Alisson direkt.

“I’ll pretend not to hear that question… Robert Olsen is a possibility but not the only one: we work calmly, without haste.

“We have [Antonio] Mirante, Fusato and the primavera lads. It’s better to be certain and convinced, finding the best financial conditions for the club without doing something under pressure from the exit of Alisson.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar