Roma

Kluiverts mål: ”Jag vill bli en startspelare”

Roma knöt till sig Justin Kluivert under sommaren, och han fick hoppa in i lagets två första matcher. I framtiden sneglar han däremot mot en plats i startelvan.

17,25 miljoner euro, plus upp till 1,5 miljoner euro i bonusar, fick Roma slänga upp för att värva Justin Kluivert från Ajax. 19-åringen har gjort två inhopp i säsongsinledningen, och han spelade fram till Edin Dzekos matchvinnande mål mot Torino. Gianlucadimarzio.com skriver att talangen siktar på mer speltid på sikt.
– Jag vill bli en startspelare, det var därför jag lämnade. Givetvis, mitt ögonblick har inte kommit än, men jag har fått speltid och för stunden är jag lycklig. Jag är nöjd med träningen också, på planen går det som förväntat. Vi visste alla att det inte skulle vara lätt i början. De förväntar sig mycket av mig, och här måste jag spela mer organiserat, medan jag var mer fri i Ajax. Men jag anpassar mig, här finns det många fantastiska spelare, och det är bara en bra sak eftersom de hjälper dig att bli bättre, sade Kluivert.

 

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar