Mercato

Kinesisk klubb budar på Nainggolan

Efter att Nainggolans festfyllda nyårsafton förevigades på sociala medier har det stormat kring spelaren. Petad, bötfälld och utskälld av klubben – nu trillar också buden in. Kinesiska Guangzhou erbjuder 40 miljoner euro för Romas mittfältare.

Nyårsskandalen skapar rykten
Efter nyårsfirande med alkohol och cigaretter tvingades Romas Radja Nainggolan gå ut offentligt och be om ursäkt för sitt beteende. Mittfältaren medgav att han gått för långt och agerat illa.

Sportchefen Monchi påstås vara rasande över händelsen och ifrågasatte belgarens vinnarmentalitet. Trots Nainggolans popularitet och kvaliteter på fotbollsplanen har ryktena om en flytt tagit fart under Mercaton – nu vill Fabio Cannavaro se honom i kinesiska ligan.

En högst osannolik deal
Enligt uppgifter från Calciomercato.com har kinesiska Guangzhou – med manager Cannavaro i spetsen – lagt ett bud på 40 miljoner euro och erbjudit en rejäl löneförhöjning. Med tanke på spelarens asiatiska rötter ser Guangzhou en potentiell deal som stark marknadsföring för klubben.

Att Nainggolan flyttar österut är högst osannolikt – särskilt som han tidigare gett storklubbar som Chelsea kalla handen:

– Jag har gjort mitt val [att stanna i Roma] och aldrig ens tänkt tanken på att vara någon annanstans, uppgav spelaren i höstas.

Om fler klubbar ser nyårsskandalen som ett tillfälle att försöka få loss Nainggolan under vintern återstår att se.

Nainggolan ber om ursäkt: ”Jag gick för långt”

Pierre Jonborg
pierre@solocalcio.se

Relaterade artiklar