Roma

”Jag ville inte förräda staden och fansen”

I en intervju med Corriere dello Sport säger Daniele De Rossi att det var nära att han lämnade Roma i fjol.
– Om jag hade fått ett erbjudande från en europeisk eller amerikansk klubb hade jag antagligen inte varit här i dag.

I intervjun med Walter Veltroni får Daniele De Rossi frågan om han tänker avsluta karriären i Roma.

– Jag vet inte. Jag har alltid tänkt att det skulle vara mycket vackert om jag avslutade karriären i Roma. Jag skulle tycka om att uppleva en kväll som Francesco fick uppleva den 28 maj. Det skulle vara vackert att få uppleva en så intensiv hyllning från fansen, även för mig. Men jag vet inte när och jag vet inte hur. På samma gång har jag en stark önskan om att uppleva andra erfarenheter någon annanstans.

Daniele De Rossi säger att han hade ställt in sig på att lämna Roma i fjol när tiden bara gick, utan det fördes några förhandlingar med klubben om ett nytt kontrakt.  Något som egentligen inte bekymrade De Rossi alltför mycket,

– Jag spelade riktigt bra och därför hade jag lämnat ett bra minne efter mig. Det största erbjudandet kom från en annan italiensk klubb, men jag vill inte förräda staden och fansen. Men om det hade kommit ett erbjudande från en europeisk eller amerikansk klubb hade jag antagligen inte varit här i dag.

Daniele De Rossi öppnar också upp för att bli tränare den dag då karriären tar slut.

– De senaste åren har jag allt oftare börjat svara ja på frågan om jag skulle tycka om att bli tränare. Det är bland annat tack vare att jag haft många tränare som fascinerat mig genom min karriär. Jag skulle vilja bli som dem, inte för att spela 4-4-2, 4-3-3 eller 4-5-1, men i meningen att det är vackert när en tränare leder tjugo spelare som följer honom förutsättningslöst. Det skulle jag tycka om, om jag hade ett lag. Men jag förstår att det är ett jätttesvårt, ansträngande och stressigt jobb, så jag hyser fortfarande visa tvivel som jag hoppas kunna komma över med tiden.

 

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar