Champions League

Hjälten i Rom: ”Vi har slagit ut världens bästa lag”

Roma avancerade bragdartat till Champions League semifinal efter att ha vänt ett 4-1-underläge från det första mötet mot Barcelona. 

När 94 minuter var spelade så stod innebar 3-0 till Roma att Barcelona var utslagna och det sista målet nickades in av Kostas Manolas, som dök fram på en hörna.

Direkt efter matchen intervjuades han av Mediaset Premium:

– Jag bryr mig inte om att jag skrivs in i historieböckerna, jag bryr mig bara om att Roma har nått semifinal i Champions League efter att ha slagit ut Barcelona, världens bästa lag. Vi trodde på oss själva efter det första mötet där vi inte fick två straffsparkar vi skulle ha. Vi såg redan då att vi hade vad som krävdes. Nu levererade vi prestationen som krävdes, vi trodde vi kunde göra det och vi visade vår styrka.

– Vi kommer hit med tre dåliga resultat i ryggen, vi var stressade, men vi gav allt och vi visade att har vi vår publik bakom oss kan ingen besegra oss. Vi behöver dessa supportrar för att ge oss en extra knuff. Är det alltid såhär, så kan Roma vara ett av Italiens bästa lag. Vi har varit en outsider hela tiden, vi skapade problem för alla lag i gruppspelet och vi vill fortsätta så i semifinalen.

Robin Blommé
robin@solocalcio.se

Relaterade artiklar