Champions League

Gervinho: All press är på City

Roma tar emot brittiska giganten Manchester City i en avgörande gruppspelsmatch i Champions League på onsdag. Ytteranfallaren Gervinho intervjuades under dagen i The Sun där han bland annat menade att all press ligger på bortalaget. 

Inför den avgörande omgången i Champions League-gruppspelet befinner sig Roma i ett prekärt läge. En vinst eller ett 0-0-resultat i hemmamötet mot Manchester City skulle placera dem högre än sina motståndare, samtidigt som CSKA Moskva inte får få med sig ett bättre resultat än Roma borta mot Bayern München. Romas ivorian Gervinho kommenterade läget i gruppen:

”Vi måste vinna. Om vi slår City går vi vidare även om CSKA Moska vinner.”

”City är tvungna att vinna. De har all press på sig, inte Roma. City är i samma period som Chelsea befann sig i innan de vann titeln. Det brukar vara komplicerat innan man har vunnit turneringen.”

”Champions League-bucklan är vad deras investerare förväntar sig att vinna.. City har mycket mer press på sig än oss med tanke på de resurser de spenderat för att bygga upp sitt lag. Det är Champions League de desperat vill vinna.”

Roma slipper möta Gervinhos landsman Yaya Touré, som är avstängd, och formstarke anfallaren Sergio Agüero som skadade sig under helgens ligaspel.

”City är inte samma lag utan Yaya. Han är 90 procent av deras lag – han är en väldigt viktig spelare för dem. När han är i toppform går hela laget bra. När han inte spelar bra så mår inte City bra heller.”

 

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se