Roma

Extraordinära uppgifter: Kriminella planerade kidnappa Tottis son

Den Rom-baserade tidningen Il Tempo kommer idag med extraordinära uppgifter som rör Roma-kaptenen Francesco Totti och hans son Christian. Enligt tidningen kommer uppgifterna från Luca Odevaine, som är en av de tilltalade i en pågående rättegång, som går under namnet Mafia Capitale. Ett dussintals personer greps förra året i december, misstänkta för att ha förskingrat pengar som var avsedda för offentliga tjänster i Rom och den omgivande regionen, Lazio, med särskild tonvikt på tillströmningen av immigranter. Odevaine arbetade som kabinettchef åt Walter Veltroni, som var Roms borgmästare mellan 2001 och 2008.

Il Tempo uppger att Odevaine ska ha erkänt för en domare förra året att en före detta kriminell och en ultrà ska ha avslöjat för honom att de planerade att kidnappa Francesco Tottis son, som då var ett år gammal. Ultràn ska ha sagt till Tottis personlige tränare Vito Scalia att han hade blivit erbjuden 50 000 euro för att kidnappa Tottis son, Christian. När Roma-kaptenen fått reda på detta ska han ha betalat sex lokala polismän för att bevaka hans son, utanför tjänsten. Bevakningen uppges ha pågått fram tills förra året då Totti och hans familj flyttade till ett nytt hus, med rigorös säkerhet och Roma-kaptenen skickade sina barn till en lokal amerikansk skola, även den noggrant bevakad.

Il Tempo vill poängtera att man inte har fått uppgifterna bekräftade ännu, då carabinieris egna utredning inte visat upp några bevis kring detta. Men Odevaine påstår sig ha talat med en officer hos carabinieri och en medlem hos den lokala poliskåren som ska ha bekräftat att något var i görningen.

Cihan Dalaba
cihan@solocalcio.se

Relaterade artiklar