Roma

Euesbio Di Francesco:”Jag hade velat byta ut halva laget”

Roma tog ledningen via succésturken Cengiz Under efter en briljant framspelning av den bosniska anfallaren Edin Dzeko i slutet av den första halvleken. Så långt in i matchen var Eusebio Di Francesco nöjd.

Efter deras kvitteringsmål tappade vi nästan allt, inte bara den fysiska närvaron i matchen utan även den psykologiska. De första 50 minuterna av matchen spelade vi bra och försökte attackera Shaktar, resten av matchen spelade vi som om vi skulle kontrollera matchen. Vad skulle vi kontrollera, jag vet inte säger Eusebio Di Francesco efter matchen till Mediaset Premium.

-Jag är inte nöjd med hur vi spelar i den andra halvleken. Vi gjorde alldeles för många misstag med så många spelare som har erfarenheten av den har typen av dignitet i av viktiga matcher. Det var som att se två olika lag uppträda.

-Jag kan inte tänka mig att vi är så stöddiga med att tro att det var klart, det är inte så att Roma är väldigt vana med att gå vidare från åttondelsfinalen i Champions League. Det var mer som om att vi gick ifrån matchplanen helt som vi hade lagt upp inför matchen.

-Efter deras kvittering skulle jag ha bytt ut halva laget. Shaktar är väldigt farliga när de anfaller, vi visste det men det var vårt sätt att bemöta deras anfall med för mycket misstag som skadade oss.

-Vi hade några problem i början av matchen, därför flyttade jag Radja Nainggolan till vänster för att täcka och stoppa deras framfört längs vänsterkanten där Ismaily skapade stora problem för oss.

Edin Dzeko kommer ge oss bra avlastning i framtiden, han lyckades med det några gånger idag. Det var synd att medspelarna inte såg hans löpningar när han gjorde sig spelbar. Jag hoppas Dzeko kan göra mål snart för han lever verkligen för målen.

-Alisson gjorde en heroisk insats idag, det viktigaste med Alisson är inte bara hans räddningar men även hans närvara i målet. Han är så skärpt i allt han gör och han gör inte det där onödiga och spektakulära sakerna för fotograferna utan endast när det är nödvändigt. Han ger ett lugn till försvaret och får svåra räddningar att se väldigt enkla ut.

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar