Champions League

EDF: ”Vi måste respektera Qarabag”

Efter att ha gjort en imponerande första halvlek i senaste mötet i Champions League mot Atlético Madrid, lyckades man till slut säkra ett kryss. Nu står huvudstadsklubben inför en ny utmaning mot Qarabag.   

Roma fick med sig en poäng i öppningsmatchen mot den spanska giganten medan Qarabag hade det desto tuffare mot Chelsea, där man förlorade med 6–0.

”För många saker tas för givet, istället måste vi ha stor respekt för Qarabag och deras historia. Jag kan försäkra er om att det inte kommer att bli en enkel match. Om du inte lägger till beslutsamhet till kvalitet, blir varje match svår”, sade Eusebio Di Francesco i en presskonferens inför mötet.

Roma har hittat en fin form efter första matchen i Champions League, där man har tagit tre raka segrar och gjort fina insatser.

”Vi måste höja tempot och vår nivå växer såsom säsonger fortsätter. Jag tror inte att det finns svagare sidor i Serie A än i någon annan större liga, eftersom att det alltid finns ett avstånd mellan några lag som inte kan tävla mot de större klubbarna.”

Di Francesco fick även frågan om han skulle vilja byta ut sin bosniska stjärna Edin Dzeko, mot huvudstadsrivalens stjärna Ciro Immobile, som båda två är i fantastisk form.

”Jag föredrar självklart Dzeko. De har olika egenskaper, Immobile kan vara center-forward eller en släppande anfallare, som rör sig mot straffområdet. Dzeko är en riktig box-spelare, och när det är problem ska han finnas där.”

Källa: football-italia.net

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar