Roma

EDF: ”Robin Olsen från start på söndag”

Javier Pastore och Bryan Christante är några av säsongens nyförvärv som väntas göra sin debut för AS Roma under klubben premiärmatch borta mot Torino på söndag. Under dagens presskonferens kom dock ett besked som, ur ett svenskt perspektiv, gav eko och en känsla av lättja bland svenska fotbollsentusiaster – nämligen det att Robin Olsen får chansen från start.

Roma spelar sin premiärmatch på Stadio Olimpico. Dock inte det Olimpico som man vanligtvis spelar på i Rom, utan Stadio Olimpico Grande Torino. Under lördagen presenterade så Romas tränare Eusebio Di Francesco den 24-mannatrupp som ska representera klubben färger.

Medan majoriteten av de väntade namnen finns med i truppen, saknas både nyförvärvet Steven Nzonzi och en av den förra säsongens mest uppskattade spelare Diego Perotti.

”Diego Perotti kommer inte att medverka då han fått en lättare smäll mot vristen på träning. Nzonzi är inte med i truppen eftersom att han hittills bara tränat med laget en gång.”

Vidare förklarade Di Francesco att både Pastore och Cristante är aktuella för att starta på mittfältet, och ur svenskt perspektiv lämnade han även ett glädjande besked angående vem som kommer att få förtroendet att vakta målet på söndag.

”Det är helt klart tufft att ersätta Alisson, men Robin Olsen har visat på stor kvalitet. Han har gått in för uppgiften från start och han kommer att starta imorgon.”

Roma möter Torino på söndag kl. 18:00 och sänds av svensk TV genom play-tjänsten Strive.

 Källa: AS Romas officiella hemsida

Philip Engsfelt
philip@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Solo Calcio

SoloCalcio.se lanserades i oktober 2012.

Mobilen

Solo Calcio finns även i mobilen.

Tillbaka

Gå tillbaka till toppen.

© 2014 Solocalcio.se