Champions League

Dzeko: ”Domaren borde ha vågat döma straff”

Barcelona visade sig bli en för svår motståndare för Roma. Självmål, och inte minst domarinsatsen, var med och bidrog till de stora siffrorna, enligt Dzeko.

De spanska serieledarna gick på knock mot Roma och vann med 4-1 hemma i Barcelona. Matchbilden kunde dock ha blivit annorlunda. Romarnas Edin Dzeko föll i hemmalagets straffområde tidigt i matchen, men domaren friade. Det irriterade huvudstadslagets målkung, skriver Football Italia.
– Från den första minuten försökte vi spela vårt vanliga spel, pressa högt, även om vi vet att de är ett väldigt starkt lag. Det är synd, 4-1 är väldigt hårt. I grund och botten var tre av dem självmål. Om jag hade fått min straff i början av matchen kunde det ha förändrat matchen, oavsett om vi förvaltat den eller inte. Domaren borde ha haft modet att blåsa straff mot Barcelona på Camp Nou, eftersom vi förtjänar att vara här och han måste behandla oss jämlikt, sade Dzeko.

Anfallsstjärnan förnekade dock inte att spanjorerna är ett minst sagt bra lag.
– Barcelona är ett starkare lag, det vet vi alla. Jag tycker att 3-1 hade varit rättvist, men om du gör för många misstag kommer Barcelona straffa dig. Vi börjar om mot Fiorentina, då vi vill spela i Champions league nästa säsong. Vi måste sluta topp fyra i Serie A, sade Dzeko.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar