Roma

Di Francesco: ”Roma visade hunger”

Giallorossi åkte ner till Florens tidigare idag och lyckades få med sig full pott till huvudstaden. Tränaren Eusebio Di Francesco medger att han var orolig inför matchen mot Fiorentina, men är nöjd över Romas hunger och beslutsamhet.

”Jag var rädd för den här matchen, därför att efter vinsten mot Chelsea blev jag orolig att vi skulle se ett lag som var nöjda, men istället blev det ett bra svar från killarna. De är fortfarande hungriga,” sade tränaren i en intervju med Mediaset Premium efter matchen.

”Det var en underhållande match, vi verkade ha matchen i våra egna händer men Fiorentina förtjänar beröm efter sin insats. Jag kan försäkra dig om att det inte är lätt att vinna här.”

Gerson Santos da Silva blev en överraskande hjälte då han gjorde dom två inledande målen i 4–2 vinsten.

”Jag har följt Gersons framsteg sedan jag var i Sassuolo och han passar bra in i min spelstil. Men jag måste få säga, att Edin Dzeko imponerade på mig mer än någon annan idag. I de sista minuterna jobbade han hem och stoppade ett Fiorentina-anfall. Det är lagarbete.”

Efter landslagsuppehållet ställs Roma mot Lazio, där det förväntas bli ett stekhett möte mellan rivalerna, där båda klubbarna har en fantastiskt bra form.

”Jag har insett att derbyna inte är som vilken match som helst, matchen är viktig för tabellen, men även utanför planen.”

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar