Roma

Di Francesco om Derby della Capitale

Senare idag kl 18:00 spelas Derby della Capitale, det första derbyt för säsongen 2017/2018, Romas tränare Eusebio Di Francesco höll en presskonferens och svarade på journalisternas frågor.

Vad är dina förväntningar inför ditt första Derby della capitale som tränare?

-Jag kommer vara väldigt på tå eftersom derbyt är en match som inte liknar någon annan match och speciellt för mig nu när jag är tränare. Det kommer bli tufft eftersom en spelare kan visa sina känslor i spelet och påverka inne på planen, för mig som tränare är det annorlunda då jag blir beroende av spelarnas prestationer.

Vad ska Roma se upp med i möte med Lazio?

-Lazio har skapat problem för många lag, det kan vi se i deras poängrad som de har spelat till sig trots en match mindre spelad. De har kvalitén att kontrollera sina motståndare för att sedan gå snabbt och direkt till ett anfall. Ciro Immobile är en väldigt bra anfallare när det kommer till ett spel när det bjuds på mycket ytor att attackera på. Även i matcherna mot Sverige, det fanns inte mycket ytor att attackera på men Immobile var en av de farligaste spelarna att när det gällde att komma in bakom backlinjen. Vi behöver ligga nära Immobile och alltid ha ett öga på anfallaren, för han är deras farligaste spelare. Han är Lazios huvudvapen och hans statistik är imponerande.

Aleksandar Kolarov kan få ett intressant bemötande idag, hur ser du på det?

-Han är okej med det, för en dag sedan så skadade jag benet och han kläcker ur sig ”det är jag som som har spelat för Lazio, inte du mister” Det kommer bli en speciell match för Kolarov, men han har en enorm mental styrka och en enorm erfarenhet med sig. Jag är övertygad om att han kommer prestera.

Hur mycket inverkan har ligaplaceringarna för lagen i den här matchen?

-Det är en faktor, men jag vill ta bort ligaplaceringen inför den här matchen. Den här matchen är utöver ligan, en otroligt viktig match. Vi ska se på den här matchen exakt som våra fans ser på den. Det är ingen vanlig match, men utifrån matchen kan vi få en boost som få oss att växa ännu mer. Vi går för tre poäng men vi måste se upp för Lazios taktik.

Skulle du vara nöjd med ett oavgjort resultat?

-Det sa jag aldrig, det är inte en bra attityd att gå in i en match med. Jag säger aldrig något sådant till mina lag som jag har tränat. Deras mentala styrka kommer då inte vara lika villig till att vinna. Det kommer inte ändras inför derbyt. Jag kommer aldrig be mina spelare om ett avgjort resultat. Efter matchen mot Chelsea sa vi att det var ett bra resultat men vi spelade för att vinna. När du försöker bygga en styrka mentalt måste du övertyga om ett bra resultat hela tiden.

Du tar bara ut spelare som är 100 procent i fysisk form. Kan Nainggolan spela den här matchen med tanke på att han inte är helt i fysisk form.

-Till skillnad från andra spelare kan Nainggolan vara väldigt effektiv även fast han är i ett slag av 80 procent. Jag kommer spela mittfältaren om han är i 90 procent redo.

Vilket lag är bäst av Roma och Lazio på en teknisk nivå?

-Jag tycker båda lagen förtjänar att vara där de är idag. Alla säger att vi är ett bättre lag, men jag tror inte Lazio har gjort många misstag de senaste åren i allt från att plocka in unga spelare som lyckas. Lazio gör ett jättebra jobb med att få in unga spelare, exempelvis Milinkovic Savic, jag gillar Immobile. Lazio har alltid lyckats tagit in rätt ersättare till de spelarna som har lämnat.

Bruno Conti säger att du har tagit tillbaka den romerska identiteten till Roma. Spalletti talade ofta om den romerska stilen på laget. Hur kommer det sig?

-Den romerska stilen är något som kommer från toppen, klubben försöker göra saker den rätta vägen. Jag blev stolt att höra Bruno Conti säga så om mig att jag har fått in den romerska identiten i laget.  Jag känner mig som en viktig del av klubben. Jag försöker förmedla entusiasm och kärlek till laget och alla runt om klubben.

Källa: asroma.com

 

 

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar