Roma

Di Francesco: ”Derbyt betyder mer än tre poäng”

Återigen dags för ett nytt derby i huvudstaden mellan Lazio och Roma. Båda klubbarna befinner sig på en Champions League-plats och har båda skrapat ihop 60 poäng inför det heta rivalmötet.

”Jag välkomnar en match mot Lazio, för att du inte behöver förbereda eller motivera spelarna för det. Det är värt mer än tre poäng, en plats i Champions League och naturligtvis historien kring matchen,” sa Romatränaren Eusebio Di Francesco på presskonferensen inför matchen.

Lazio åkte ur Europa League efter en väldigt tung förlust mot Salzburg. Men Roma lyckades vända ett 4–1-underläge mot Barcelona och är vidare i semifinal i turneringen, och har några få skavanker i truppen inför derbyt.

”Vi har några tvivel på Kostas Manolas och Alessandro Florenzi, eftersom de hade feber och inte tränade igår. Även Diego Perotti och Gregorie Defrel är skadade, men vi måste vara försiktiga och inte starta med spelare som är 50–50. Det gjorde vi mot Shakhtar Donetsk och det var ett misstag.”

”Jag hoppas givetvis att det är en fördel att vi tog oss vidare medan Lazio inte gjorde det, men faktum är att jag tror att allt runtomkring inte spelar någon roll, för det är det som händer i ett derby.”

Edin Dzeko gjorde mål i dom båda mötena mot Barcelona, och har varit en stor bidragande pusselbit till att Roma nu befinner sig i en semifinal i turneringen.

”Jag tror att det var Dzekos bästa prestation mot Barcelona sedan han började jobba med mig, han jobbade stenhårt, visade stor beslutsamhet samt visade sina extraordinära kvalitéer.”

Roma är nu den enda Serie A-klubben som fortfarande är med ute i Europa, då både Juventus samt Lazio åkte ur.

”Det är väldigt glädjande att vi kan representera Italien i Europa. Självklart har det funnits matcher som varit mindre bra. Lazio verkade tro att avancemanget redan var klart och att det skulle vara omöjligt att släppa in fyra mål från Salzburg. Det visar hur viktigt det är att hålla fokus och inte släppa det för en sekund.”

Källa: football italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar