Roma

”Det skulle vara galenskap att lämna Roma så tidigt”

I en större intervju med Corriere dello Sport säger underbarnet Cengiz Ünder att han inte har några planer på att lämna Roma den närmaste tiden, att David Silva är hans stora idol och att hans lärare i italienska heter Kevin Strootman.

20-åriga Cengiz Ünder har varit ett av de stora utropstecknen i årets upplaga av Serie A. Nu står det turkiska underbarnet inför sitt livs hittills största match när Roma ska ta sig an Liverpool i semifinalen i Champions League.

– Jag är 20 år och jag kan säga att även om det här är den största framgången jag upplevt hittills räcker det inte för mig. Vi vill gå till final, det är verkligen viktigt för oss och så även för mig. Jag upplever just nu mitt livs lyckligaste dagar i Rom och jag är verkligen stolt över mina lagkamrater och hoppas vi når finalen.

Cengiz Ünder får också frågan om hur det känns att ha blivit något av Romasupportrarnas älskling.

– Fansen är jätteviktiga. Även i Turkiet finns det en stor passion hos supportrarna, men laget jag spelade för innan jag kom till Roma hade inte ett jättestort följe. Det är känsloladdat att höra Romasupportrarna sjunga mitt namn, det ger mig rysningar. Jag vill fortsätta göra mål för att kunna höra dem ropa mitt namn oftare.

Cengiz Ünder berättar också hur det gick till när han värvades till Roma och att han hela tiden bad om uppdateringar från sin agent om hur affären fortlöpte.

– 24 timmar efter att affären var klar var jag här på Trigoria. Den första natten kunde jag inte ens blunda eftersom jag hade så starka känslor.

På frågan hur det är att vara långt från familjej säger han att det är han vad med även från tiden i Turkiet.

– Mina föräldrar är jätteglada för min skull och för ett tag sedan besökte de mig i en månad här i Rom. Min far Hasan driver en bilhandel med min farbror och min mamma är hemmafru. Min syster är gift och arbetar inte. Hon har ännu inte besökt mig eftersom hon har så mycket att göra, men kanske om någon månad.

Han berättar också att David Silva varit hans stora idol sedan barnsben och säger att han inte har några planer på att lämna Roma, trots att andra storklubbar sägs vara intresserade.

– Jag har skrivit på ett femårskontrakt och för tillfället vill jag inte tänka på någon flytt. Jag är nöjd med att stanna här. Jag har precis just kommit hit och det skulle vara galenskap att göra en till flytt så snabbt. Jag har fortfarande mycket att uträtta här.

Och så var det då det här med att ha Kevin Strootman som italienskalärare.

– Ja han försöker alltid prata med mig på italienska, han frågar mig hela tiden massor med saker och väntar sig alltid ett svar. Om jag förstår orden svarar jag, annars vänder jag mig om och drar.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar