Champions League

De Rossi: ”Vi kommer att vara förberedda”

Huvudstadsklubben fick en tuff lottning i kvartsfinalen i Champions League, där den spanska giganten Barcelona står för motståndet.

Barcelona som än så länge är obesegrade i Europasammanhang samt i ligan, kommer att bli en väldigt tuff uppgift för klubben att lyckas ta sig vidare till semifinal i turneringen.

”Möjligtvis skulle vi ha föredragit en av de andra klubbarna, men vi är i kvartsfinalen i Champions League och har redan visat hur stolta vi är över det”, berättade lagkaptenen Daniele De Rossi till klubbens officiella hemsida.

”Vi skulle möta en av de sju bästa lagen, och visst är det tufft att vi förmodligen fick den tuffaste motståndaren, men så är det med lottning. Så sluta prata om tur eller otur, vi kommer att fokusera på dom två ligamatcherna vi har framför oss, och när tiden är inne, kommer vi att förbereda oss för två stora europeiska matcher för Roma. Vi kommer vara redo och förberedda.”

De Rossi pratade mycket om det mentala och att man måste tro på sig själva för att kunna utmana dom största klubbarna.

”Mentalt måste vi vara taggade. Vi måste vara medvetna om, då vi kanske inte är lika bra som dom, att allting kan hända i fotboll. Vi har inte kommit hit på grund av tur, vi behöver inte ta förlorarens roll.”

”Vi måste göra två bra prestationer först för att vara redo mentalt, först mot Crotone och sedan Bologna – de är två viktiga matcher vi har innan allt det här, både för att hänga med i toppen i ligan, men också för att förbereda oss rätt inför matcherna mot Barcelona.”

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar