Roma

De Rossi: ”Slutet är nära”

Efter att ha varit skadad en längre tid har Daniele De Rossi fått honom att inse att en fantastisk karriär i Giallorossi går mot sitt slut.  

Den centrala mittfältaren gjorde sin debut i klubben han älskar den tionde oktober 2001 mot belgiska Anderlecht i Champions League. Han fick däremot vänta till säsongen 2003 att göra sin första Serie A-debut i Romadressen.

”Jag är en lycklig kille, jag har gjort jobbet jag älskar, i staden jag älskar, tillsammans med de människor jag älskar. Det är jobbigt att reflektera över det, för jag vet att slutet är nära, särskilt med denna skada,” berättade spelaren till DAZN.

Den djupt uppskattade 35-åringen bland Romas supportrar har varit frånvarande sedan den 28:e oktober med en broskskada, och förväntas inte kunna medverka mot Juventus nu på lördagen.

”Jag har smakat på vad det innebär att vara borta från truppen, och jag vet att jag kommer att bli sårad när jag slutar att spela fotboll. Oavsett om det är sex månader, ett år, eller tre år löper tiden ut på min karriär.”

”Detta är den allvarligaste skadan jag haft i min karriär, det är ett broskproblem. Det skulle bli väldigt problematiskt om jag skulle slå upp skadan igen vid 35 års-åldern.”

De Rossi blev självklart frågad om hur framtiden efter sin aktiva fotbollskarriär ser ut, och det verkar som att mittfältaren är sugen på att gå i sin fars fotsteg, som idag är tränare över Romas primavera-lag.

”Jag har en dröm om att bli tränare en dag. Min pappa har berättat att det är spännande att vara tränare, men att det är ett stort ansvar. Jag kan lära mig mycket av honom, på samma sätt som han beter sig varje dag. Jag vet inte om jag har det som krävs, men jag vill lära mig.”

De Rossis kontrakt går ut nästa sommar och det verkar vara tvivelaktigt om det blir en kontraktsförlängning med Romasonen.

Källa: football-italia 

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar