Roma

De Rossi: ”Roma kan skicka ett vackert budskap”

Lagkaptenen Daniele De Rossi medverkade på en presskonferens inför morgondagens drabbning mot Qarabag, och säger att kvalifikation till slutspel i Champions League skulle vara ett vackert budskap att skicka ut till resten av Europa.

Vid vinst imorgon kommer Roma garanterat boka en plats till slutspel i turneringen, och De Rossi erkänner till media att det skulle vara enormt stort för Giallorossi.

”Champions League har gett mig stor glädje men även stor besvikelse genom åren. En kvalificering skulle vara enorm för våra europeiska möjligheter. Jag kommer inte ihåg senast när vi hade en sådan bra gruppdynamik som vi har. Det skulle vara ett vackert budskap att skicka ut till resten av Europa.”

De Rossi blev frågad hur han har hanterat situationen med det röda kortet som lagkaptenen fick emot sig efter slaget mot Ginaluca Lapadula i matchen mot Genoa.

”Lapadula? Jag bröt tystnaden först genom att be om ursäkt. Jag tror inte jag kan göra mer. Jag kan inte tänka på det förflutna utan måste fokusera på att nå nya höjder med mina lagkamrater. ”

Huvudstadsklubben hänger med bland topplagen i Serie A och 34-åringen fick frågan om Scudetto-chanserna för klubben.

”Att inte gå i pension tills jag vinner en Scudetto skulle vara galet, även om det inte är så omöjligt: om jag inte trodde på det, skulle jag redan ha avslutat min fotbollskarriär.”

”Det viktigaste just nu är dock att vi går vidare till slutspel i Champions League.”

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar