Champions League

De Rossi: ”En av de lyckligaste dagarna i min karriär”

Stor syndabock efter sitt självmål på Camp Nou i första matchen, men i returen klev kapten Danielle De Rossi fram och visade vägen för sitt Roma.

De Rossis distinkta straffmål betydde 2-0 och nerv i matchen, och efter att Kostas Manolas skickat Roma till semifinal med sitt 3-0-mål var det en euforisk kapten som intervjuades av Mediaset Premium efter matchen.

– Det här är utan tvekan en av de lyckligaste dagarna i min Roma-karriär. Jag blev rörd av att se fansen före matchen, och jag sa till mina lagkamrater att om de tror på det så måste vi också göra det. Det värsta som kunde hända var att vi inte gick vidare, men det bästa…

Ja, det bästa visade sig vara ett avancemang i turneringen. Och tror på det fanns trots den branta uppförsbacken efter första matchen.

– Vi visste att det skulle bli svårt, men vi hade den där lilla tron. Första matchen visade att Barcelona har mycket kvalitet, men inte lika mycket som för några år sedan. Vi gjorde två självmål, det uppstod några tveksamma situationer och vi visste att gapet inte var så stort som 4-1. Men det var en lång väg från det till att vinna med 3-0 och inte släppa in något mål hemma. Men all cred till tränaren som tänkte ut den här formationen för två dagar sedan och drillade oss i den, säger De Rossi och syftar på nya 3-4-1-2-formationen.

Sitt eget självmål i första mötet ruskade han av sig utan problem.

– Jag är nästan 34 år gammal och vill behålla min balans. Jag inser att självmålet fick folk att snacka, men jag föredrar att spela med mod och kasta mig själv in i situationer med risken att göra ett oturligt självmål snarare än att bara spela säkert. Jag måste kämpa och ge mitt allt för dessa spelare.

Och målet är inställt på finalen i Kiev 26:e maj.

– Nu måste vi ta ett till steg och inte tänka att vi är i semifinalen och redan presterat det maximala. Jag tror inte vi har det.

 

 

Adam Wenell
adam@solocalcio.se

Relaterade artiklar