Champions League

De Rossi: ”Det är vår plikt att tro och att kämpa vidare”

Liverpool tog ledningen med hela 5–0 innan Roma kom in i matchen, där Edin Dzeko och Diego Perotti reducerade till 5–2 inför returen på Stadio Olimpico.

”Vi kan hålla fast vid vad vi gjorde i kvartsfinalen, vilket säger att allt är möjligt. Det är vår plikt att tro och att kämpa, både för oss själva men även de personer som älskar Roma,” berättade kaptenen Daniele De Rossi strax efter matchen till Mediaset Premium.

”Vi känner till våra supportar, och vi vill ge dom ytterligare en kväll som den mot Barcelona.”

Den tidigare Romaspelaren Mohamed Salah stod för två mål samt två assister i första mötet mot sin gamla klubb, och fortsätter att imponera.

”Vi vet att Salah är en fantastisk spelare och en väldigt bra person. Jag är glad för honom, även om det kostar oss. Han har förbättrats enormt i den sista tredjedelen och blir på så sätt avgörande som vi trodde.”

De Rossi blev frågad om han tyckte att uppställningen med en trebackslinje var en dålig idé i efterhand.

”Eftersom jag inte har sett matchen i efterhand skulle det vara fel av mig att ge en taktisk analys av vad som hände. Liverpool är starka, låt oss inte glömma det, och dom gjorde det mycket bra, men vi hade 20–25 väldigt starka minuter i början på matchen.”

Källa: football-italia

Pontus Wahlroos
pontus@solocalcio.se

Relaterade artiklar