Champions League

Dani Alves: ”Florenzi min efterträdare? Ja, han har kvaliteterna”

Denna vecka är det åter dags för Champions League-spel. För Romas del väntas svårast möjliga motstånd då ett formtoppat Barcelona står på andra sidan planen. Inför matchen skickade katalanerna Dani Alves som sin spelarrepresentat till den sedvanliga presskonferensen. Brasilianaren hyllade bland annat flera Roma-spelare och tror att en viss spelare kan göra det bra längs högerkanten i blåröd tröja. 

Barcelona tar på tisdag emot Roma med ett formtoppat lag. I helgen slog man Real Madrid med hela 4-0 och humöret är på topp. Dani Alves berättade på dagens presskonferens att han ser fram emot att spela mot Roma. Bland annat på grund av att hans gamla kompisar Seydou Keita och Maicon finns i laget.
– Det är två spelare jag respekterar för sakerna vi har gjort tillsammans. Jag hoppas på en bra match eftersom de spelar bra fotboll. Att spela mot bra spelare är alltid en ära. Jag har respektfull relation med Maicon.

Under de senaste dagarna har det pratats om att Barcelona är intresserade av Alessandro Florenzi. Alves tror Florenzi skulle göra det bra i Spanien.
– Han har stora kvaliteter och en utmärkt fot. Han är en spelare som vi måste vara aktsamma mot, han är fenomenal.

 

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar