Inter

Burdisso: ”Totti är inte en ledare”

Under lördagen ställs Genoa mot Inter. Gazzetta dello Sport pratade därför upp matchen tillsammans med Genoas – tillika den före detta Inter-spelaren –  mittback Nicolas Burdisso. 

Argentinaren Nicolas Burdisso spenderade hela fem år i Inter-tröjan i mitten av 2000-talet. Till helgen ställs han och hans Genoa mot just Inter på San Siro. Inför matchen pratade La Gazzetta dello Sport med mittbacken. Calciomercato.com har återgivit intervjun.
– Varje dag i Inter var ett krig. Du slogs för att förtjäna din plats i laget och alla ville vinna. Att spela mot mästare i Inter hjälte mig att bli bättre. Den bästa jag har spelat med? Adriano, när han var som bäst i Inter. Han var obeskrivligt bra. Han tappade allt eftersom han var för snäll.

Efter Burdissos sejour i Inter skrev han på för Roma, där han självfallet fick spela med Francesco Totti. Burdisso är dock inte lika imponerad av Roma-ikonen som många andra.
– Totti var ingen ledare som var lagen på sina axlar. Han ifrågasatte aldrig sig själv och funderade aldrig på om det var bättre att spela i Roma i 15 år och vinna än att spela i 20 år utan att vinna. Ur ett fotbollsperspektiv så var han ingen ledare. Daniele De Rossi var för snäll. Han vågade inte kliva Totti på tårna och ta över.

Burdisso avslutade intervjun med att tala om Calciopoli.
– Jag blev besviken. Efter att nyheterna läckt ut så trodde jag det var tid att ställa lite frågor, men istället ändrades ingenting. Vid ett tillfälle kändes det som Inter var skyldiga för folk tittade onekligen inte på vad som egentligen hände. Systemet var tydligt: domarna gav dig inga straffar, utan blåste bara frisparkar emot dig och gav gula kort. Trots det så fortsätter Juventus att stoltsera med sina tillbakadragna titlar. Juventus accepterar inte att de gjorde fel.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar