Juventus

Buffon bekräftar Szczesny-flytt: ”Ligans bästa målvakt”

Arsenal-ägda målvakten Wojciech Szczesny har varit i Roma två säsonger, men nu går låneavtalet ut. Inom kort väntas Arsenal istället sälja målvakten till Romas toppkonkurrent Juventus. Detta bekräftar indirekt Gigi Buffon.

Det är ännu inte officiellt att Wojchiech Szczesny skriver på för Juventus, men inom kort väntas det bli klart. Idag fick Gianluigi Buffon svara på frågor om sin kommande eventuella lagkamrat, och gjorde inte direkt någon hemlighet att polacken var på väg.

– Szczesny har gjort det bästa beslutet han kunde göra. Jag tycker också Juve har gjort det bästa beslutet man kan göra, för jag tycker Szczesny gjorde en mycket bra säsong nu. Han var förmodligen den bästa målvakten om man mäter jämnhet och antal räddningar.

Buffon ser fram emot att konkurrera med polacken.

– Hur vi ska anpassa oss till varandra? Det är lätt. Den ena blir kallad och spelar, den andra blir inte kallad och spelar inte. Det är enklare än du tror. När du kommer till Juve när du inte har varit i någon så stor klubb och inte är van att vinna tidigare så förstår man skillnaden snabbt.

Källa: Tuttomercatoweb

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar