Roma

”Allt gick bättre när vi spelade 4-3-3”

Romas tränare Eusebio Di Francesco har fått mycket kritik för att han spelar 4-3-3, men efter förlusten mot Napoli försvarade han återigen spelsättet.

Delar av denna kritik har kommit från den egna spelartruppen, bland annat när Edin Dzeko efter det oavgjorda resultatet mot Atletico Madrid i Champions League klagade över att han varit för isolerad på topp.

Precis som i matchen mot Atletico Madrid mäktade inte Roma med att göra något mål på Olimpico i uddamålsförlusten mot Napoli under lördagskvällen. Detta trots att Di Fransceso genom taktiska drag försökte ge Dzeko mer understöd centralt.

– Många har efterfrågat att jag ska spela med någon närmare anfallaren, så jag satte Nainggolan bakom Dzeko. Men faktum är att det inte fungerade. Efter pausen fungerade allt bättre med 4-3-3: så uppenbarligen behöver mina idéer omvärderas, sade han i intervjun efter matchen.

Vad var då enligt Di Francesco orsaken till att Roma fick med sig noll poäng i Derby del sole?

– De (Napoli) är ett mycket mer inkört kollektiv som har kunnat förbereda sig med alla spelare på plats under hela försäsongen, utan att genomgå en mercato i september. Vi kom å andra sidan till denna mach utan några större alternativ på bänken för att kunna förändra matchbilden. Vi har för många skador. Jag säger inte detta för att skapa ett alibi, utan för att det är så.

Fredrik Rosenqvist
fredrik@solocalcio.se

Relaterade artiklar