Mercato

Alisson: ”Kvällen på Anfield spelade in”

Då var ännu en transfersaga i mål. Liverpool har presenterat Alisson Becker som deras nye burväktare. I en intervju med Liverpools egna kanaler bekräftar brassen att Romas förlustmatch på Anfield i våras spelade in i beslutet. 

Liverpool tog sig till Champions League-final efter att bland annat ha slagit ut Roma i semifinalen. Hemma på Anfield blev det en riktig målfest då hemmalaget vann med hela 5-2 över italienarna. Den matchen spelade in på Alisson Beckers beslut att lämna för just Liverpool.

– Ja, den matchen är en del i mitt beslut. När du gör ett viktigt beslut som detta så är det inte bara ett klubbyte, det är ett byte för hela familjens liv, för min fru och för vår dotter. Den matchen spelade definitivt in, men jag tittade också på andra matcher. Jag har sett matcher där man verkligen kan se Klopps stil på planen.

Jurgen Klopp verkar också ha spelat in, alltså.

– Det har verkligen fått mig exalterad att få spela med detta lag. Klubben är massiv om man ser till spelarna som varit här och titlarna som har vunnits, så nu hoppas jag att kunna vara med och skapa ny historia. Jag vill vinna titlar och vara med i ett projekt som påbörjats de senaste åren, för att åter kunna se Liverpool resa sig igen.

David Faxå
david@solocalcio.se

Relaterade artiklar