Champions League

Alisson: ”Inte resultatet vi önskade, men vi lever”

Roma tog ledningen, men kunde inte hålla undan. När domaren blåste av hade Shaktar Donetsk vänt och vunnit – men Alisson ger inte upp.

I den första halvleken av åttondelsfinalen mellan Roma och Shaktar Donetsk kunde Cengiz Ünder ge romarna ledningen. Hemmalaget Shaktar lyckades dock både kvittera och avgöra innan slutssignalen ljöd. Romas målvakt, Alisson, stod för en fin insats, och Football Italia rapporterar att resultatet inte knäckte honom.
– Vi gjorde det första målet och vår första halvlek var nästan perfekt. Men, när du lämnar utrymme till Shaktar har de så mycket kvalitet att de kommer såra dig. Uppenbarligen så var inte 2-1 det resultat vi ville ha, men vi lever fortfarande i det här dubbelmötet och våra tankar måste gå till nästa match i Serie A, sade målvakten.

Förlusten till trots så såg 25-åringen flera ljuspunkter.
– Vi föll inte samman alls. Vårt lag har vissa problem med den här typen av situationer, men vi måste vara kyliga. Låt oss inte glömma att första halvleken var en utmärkt prestation, Shaktar har kvalitet och detaljerna gjorde skillnad i kväll, sade Alisson.

Jonatan Åhlund
jonatan@solocalcio.se

Relaterade artiklar