Pre- & postpartite

Summering 29a Giornata

 UDINESE 1-2 SASSUOLO 
Målskyttar Udinese: 44′ Fofana
Målskyttar: 42′ Självmål 74′ Sensi


 SPAL 0 – 0 JUVENTUS 
Målskyttar Spal: –
Målskyttar Juventus: –


SAMPDORIA 0 – 5 INTER
Målskyttar Sampdoria: –
Målskyttar Inter: 26′ Perisic 30′ Icardi (straff) 31′ Icardi 44′ Icardi 51′ Icardi


 HELLAS VERONA 0 – 5 ATALANTA
Målskyttar Hellas : –
Målskyttar Atalanta: 2′ Cristante 45+5 Ilicic (straff) 48′ Ilicic 69′ Ilicic 71′ Papu Gomez


BENEVENTO 1-2 CAGLIARI
Målskyttar Benevento: 46′ Brignola
Målskyttar Cagliari: 90+2 Pavoletti 90+7 Barella (straff)


 MILAN 3-2 CHIEVO VERONA 
Målskyttar Milan: 10′ Calhanoglu 52′ Cutrone 82′ Silva
Målskyttar Chievo: 34′ Stepinski 35′ Inglese


 TORINO 1-2 FIORENTINA
Målskyttar Torino: 86′ Belotti
Målskyttar Fiorentina: 59′ Veretout 90+4 Thereau (straff)


 CROTONE 02 ROMA 
Målskyttar Crotone: –
Målskyttar Roma: 39′ El Shaarawy 75′ Nainggolan


LAZIO 1-1 BOLOGNA 
Målskyttar Lazio: 16′ Leiva
Målskyttar Bologna: 3′ Verdi


 NAPOLI 10 GENOA
Målskyttar Napoli: 72′ Albiol
Målskyttar Genoa: –


Omgångens summering inleds på Luigi Ferraris där Inter och framförallt Mauro Icardi hade lekstuga. Lagkaptenen satte dit hela fyra mål efter ha varit mållös i drygt två månader. Slutresultatet skrevs till hela 0-5 och Sampdoria verkar falla fritt, medan Inter är på gång igen. 0-5 blev även slutresultatet i Verona där Hellas som kämpar för salvezzan var tillbaka i gamla synder efter derbysegern. Josip Ilicic gjorde ett hattrick för sitt Atalanta som nu ligger på samma poäng som Sampdoria.

Benevento såg ut att gå mot säsongens fjärde seger efter en fin insats mot Cagliari, men sarderna tryckte in två mål på stopptid varav det sista i 97e minuten (!). En symptomatisk insats av Benevento som helt enkelt inte håller Serie A-nivå. Roma tog en stabil bortaseger mot Crotone och ser ut att vara i fortsatt fin form. Även Milan fortsätter att vinna och precis som senast kom segern efter ett sent mål av André Silva, de rödsvarta har nu fem raka segrar i Serie A och är har därmed bäst form i ligan.Omgångens kanske minst intressanta match sett till lagens tabellplaceringar spelades i Turin och gick till bortalaget Fiorentina efter Cyril Thereaus 1–2 på straff i den 94e minuten.

Sassuolo tog en viktig seger i den så spännande bottenstriden genom att besegra Udinese med 1–2. Segern var faktiskt årets första för i neroverdi som nu har tre poäng ner till nedflyttningsstrecket. Lazio tog sig i torsdags vidare till kvartsfinal i Europa League efter en stark bortaseger i Ukraina och kanske hade laget lite svårt att ställa om. Bolognas ledningsmål redan i den tredje minuten talade för detta och även om Lucas Leiva snabbt kunde kvittera så tappade Lazio både poäng och fjärdeplatsen.

I striden om scudetton tappade Juventus oväntat poäng borta mot Spal efter 0-0, men behåller trots allt serieledningen. Även Napoli hade det tufft i sin match där målställningen var i vägen ett flertal gånger innan Raul Albiol kunde nicka in segermålet på hörna. Spanjorens första mål för Napoli sen januari 2016.


Omgångens utropstecken: Efter förra säsongens succé har Atalanta hamnat lite i skymundan under den här säsongen. De har klarat av dess spelartapp och Europaspel på ett briljant sätt och har nu chansen på Europa igen, som om en 0-5 seger inte skulle vara nog.


Omgångens spelare: På straff, med klacken,  på en retur och på volley – Mauro Icardi gjorde mål lite som han ville mot Sampdoria. Klackmålet med ryggen mot Viviano och volley i backen över densamma är båda briljanta mål. Icardi är tillbaka och jagar Immobille i skytteligatoppen.


Omgångens mål: Stark bolltransport, tar sig förbi en försvarare och skruvar in bollen i krysset med högerinsida – Seko Fofana gjorde omgångens snyggaste mål. https://www.youtube.com/watch?v=c5C49yg6RyE

 

Oscar Eriksson
oscar@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Postpartite 4a Giornata

Pre- & postpartite

Postpartite 17a giornata