Pre- & postpartite

Summering 24a giornata

UDINESE 0-2 ROMA

Målskyttar Udinese: –
Målskyttar Roma: 70′ Under, 90′ Perotti

CHIEVO 2-1 CAGLIARI

Målskyttar Chievo: 74′ Giaccherini, 76′ Inglese
Målskyttar Cagliari: 82′ Pavoletti

GENOA 2-0 INTER

Målskyttar Genoa: 45′ Ranocchia (självmål), 59′ Pandev
Målskyttar Inter: –

TORINO 0-1 JUVENTUS 

Målskyttar Torino: –
Målskyttar Juventus: 33′ Sandro

BENEVENTO 3-2 CROTONE

Målskyttar Benevento: 37′ Sandro, 65′ Viola, 89′ Diabate
Målskyttar Crotone: 11′ Crociata, 73′ Benali

 NAPOLI 1-0 SPAL 

Målskyttar Napoli: 6′ Allan
Målskyttar Spal: –

 BOLOGNA 2-1 SASSUOLO 

Målskyttar Bologna: 12′ Poli, 88′ Pulgar
Målskyttar Sassuolo: 38′ Babacar

 ATALANTA 1-1 FIORENTINA 

Målskyttar Atalanta: 45′ Petagna
Målskyttar Fiorentina: 16′ Badelj

 MILAN 1-0 SAMPDORIA 

Målskyttar Milan: 13′ Bonaventura
Målskyttar Sampdoria: –

LAZIO 2-0 HELLAS VERONA 

Målskyttar Lazio: 55′ Immobile, 60′ Immobile
Målskyttar Hellas Verona: –

_________________________________________________________________________________________

Medan övriga toppligor i Europa mer eller mindre har klara segrare är kampen om scudetton i Italien stenhård. En poäng skiljer ettan Napoli och tvåan Juventus åt, och bägge lagen vägrar att sluta vinna. 9 matcher vardera har lagen nu vunnit i rad. Men i helgens omgång satt vinsterna långt inne. Napoli tog en knapp 1-0 seger hemma mot Spal och Juventus gick segrande ur derby dela mole efter mål av Alex Sandro. Men segern kan ha blivit kostsam för Juventus, då både Gonzalo Higuain och Federico Bernardeschi tvingades utgå med skador.

Derby var det också i Emilia-Romagna mellan Bologna och Sassuolo. Bologna gick in till matchen utan nyckelspelare som Simone Verdi och Rodrigo Palacio, vilket syntes på planen. Sassuolo var det hetare laget men Bologna kunde ändå på något vänster roffa åt sig alla tre pinnar, efter ett sent frisparksmål från Erick Pulgar. Emil Krafth spelade första matchen för Bologna på över en månad.

Bland bottenlagen var det med undantag av Benevento och Chievo idel förluster. Förutom att nämnda Spal och Sassuolo förlorade hade Cagliari och Hellas Verona heller ingenting att sätta emot Chievo och Inter. Segern för Chievo innebar ett välbehövligt andrum för Rolando Maran efter fyra raka förluster i ligan. Bacary Sagna stod och sov när Ahmad Benali smög upp bakom ryggen och nickade in 2-2 i mötet mellan Benevento och Crotone. Cheick Diabate kunde dock fälla avgörandet i matchens slutskede fram till 3-2.

Två formstarka lag som tuffar på är Genoa och Milan. Sedan Oscar Hiljemarks inträde i startelvan har Genoa tagit tre raka seger varav två matcher mot meriterat motstånd. I lördags var det Inter som fick se sig besegrade efter ett dråpligt självmål av Andrea Ranocchia följt av mål av Goran Pandev. För Milans del var det Giacomo Bonaventura som visade vägen hemma mot Sampdoria. Sampdoria fortsatt starka hemma men riktigt svaga på bortaplan. Atalanta och Fiorentina delade på poängen – ett resultat som Atalanta kan tänkas vara nöjd över med tanke på lagets tuffa dubbelmöte mot Borussia Dortmund.

Sist ut kunde Lazio under måndagskvällen ta en planenlig seger hemma mot Hellas Verona. Viktig seger för Rom-klubben som har sladdat betänkligt i ligan senaste månaden.

_________________________________________________________________________________________

Omgångens utropstecken: Milan har inte bara ryckt upp sig spel- och resultatmässigt under Gennaro Gattusos ledning. Det känns också som att laget trivs med den forne Milanspelarens avslappnade och passionerade styre. Är en förlängning av Gattusos kontrakt nära förestående kanske?

_________________________________________________________________________________________

Omgångens spelare: Ett på sista tiden blekt Lazio tog en efterlängtad seger hemma mot Hellas Verona, och det var Ciro Immobile som visade vägen än en gång. Efter en liten måltorka återfanns anfallaren på nytt i målprotokollet och håller alltjämt undan i skytteligan med sina 22 mål.

_________________________________________________________________________________________

Omgångens mål: Napolis klapp klapp-spel fram till slutresultatet 1-0 hemma mot Spal tål att tittas på några gånger.

_________________________________________________________________________________________

 

Adam Wenell
adam@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Postpartite 24a giornata

Pre- & postpartite

Prepartite 16a giornata

Pre- & postpartite

Postpartite 1:a Giornata