Pre- & postpartite

Summering 21a giornata

ATALANTA 0–1 NAPOLI
Målskyttar Atalanta: –
Målskyttar Udinese: 65′ Mertens

BOLOGNA 3–0 BENEVENTO
Målskyttar Bologna: 35′ Destro, 73′ De Maio, 88′ Dzemaili
Målskyttar Benevento: –

LAZIO 5–1 CHIEVO
Målskyttar Lazio: 23′ Luis Alberto, 32′ Milinkovic-Savic, 68′ Milinkovic-Savic, 83′ Bastos, 86′ Nani
Målskyttar Chievo: 25′ Pucciarelli

 SAMPDORIA 3–1 FIORENTINA
Målskyttar Sampdoria: 30′ Quagliarella, 60′ Quagliarella, 68′ Quagliarella
Målskyttar Fiorentina: 80′ Sanchez

 SASSUOLO 1–1 TORINO
Målskyttar Sassuolo: 54′ Berardi
Målskyttar Torino: 26′ Obi

 UDINESE 1–1 SPAL
Målskyttar Udinese: 11′ Samir
Målskyttar Spal: 49′ Floccari

 HELLAS VERONA 0–3 CROTONE
Målskyttar Hellas Verona: –
Målskyttar Crotone: 3′ Barberis, 54′ Stoian, 67′ Ricci
Utvisning Hellas Verona: 61′ Zuculini

CAGLIARI 1–2 MILAN
Målskyttar Cagliari: 8′ Barella
Målskyttar Milan: 36′ Kessie (straff), 42′ Kessie
Utvisning Cagliari: 88′ Barella
Utvisning Milan: 80′ Rodriguez

INTER 1–1 ROMA
Målskyttar Inter: 86′ Vecino
Målskyttar Roma: 31′ El Shaarawy

 JUVENTUS 1–0 GENOA
Målskyttar Juventus: 16′ Costa
Målskyttar Genoa: –


Den 21:a omgången startade med match i Bergamo där Atalanta tog emot suveräna serieledaren Napoli. Dries Mertens såg till att alla tre poängen följde med hem till Neapel efter en tight tillställning.
I Bolognas 3-0-seger mot Benevento var det Simone Verdi som var huvudkreatör, då han noterades för passningspoängen till alla tre målen. Formstarke Sergej Milinkovic-Savic stod för två nya mål i ännu ett i raden av målkalas för Lazio innan Fabio Quagliarella sänkte Fiorentina med sina tre.
Sassuolo delade poängen med gästande Torino i en match som slutade 1-1, precis samma siffror som i mötet mellan Udinese och januarisatsande Spal.
Crotone åkte till Verona för pressat bottenmöte med Hellas. Andrea Barberis dunkade in en frispark redan i den tredje minuten och efter Bruno Zuculinis blodröda kort för hemmalaget med halvtimmen kvar blev det en komfortabel 3-0-historia för de rödblåa.
Nicolò Barella chockade Milan hemma på Sardinien efter sitt tidiga ledningsmål. Två mål från Franck Kessié vände på steken till seger, innan Ricardo Rodriguez hann ta sitt andra gula före det var dags för Barella att göra samma sak.
I Milano var det dags för stormöte där Luciano Spalettis Inter tog emot hans gamla Roma. Stephan El Shaarawy gav bortalaget ledningen efter dryga halvtimmen, en ledning som höll sig länge och väl innan Matias Vecino tryckte in kvitteringen som också blev slutresultatet.
Omgången avslutades på måndagskvällen i Turin, där Juventus såg till att avståndet upp till Napoli fortsatt är en ynka poäng. Douglas Costa stod för matchens enda mål.


Omgången utropstecken: Crotone – I bottenmötet mellan Hellas Verona och Crotone kunde bortalaget åka hem med tre blytunga poäng efter hela 3-0, och tog sig därmed förbi Spal till en plats ovanför strecket.


Omgångens spelare: Fabio Quagliarella – Känd för sina drömmål, men när Fiorentina besegrades var det tre (!) kliniska avslut från Quagliarella som var den stora skillnaden. Visade vilken klassbomber han är.


Omgångens mål: Andrea Barberis – Satte grunden för den viktiga bortasegern mot Hellas Verona, med denna pärla redan i den tredje minuten:

Emil Bjarnelind
emil@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Summering 7a giornata

Pre- & postpartite

Postpartite 3a Giornata

Probabili formazioni

Probabli formazioni 6a giornata