Pre- & postpartite

Summering 17a giornata

INTER 1–3 UDINESE 
Målskyttar Inter: 15′ Icardi
Målskyttar Udinese: 14′ Lasagna, 61′ De Paul (straff), 77′ Barak

TORINO 1–3 NAPOLI
Målskyttar Torino: 63′ Belotti
Målskyttar Napoli: 4′ Koulibaly, 25′ Zielinski, 30′ Hamsik

ROMA 1–0 CAGLIARI 
Målskyttar Roma: 90+4′ Fazio
Målskyttar Cagliari: –

 HELLAS VERONA 3–0 MILAN 
Målskyttar Hellas Verona: 24′ Caracciolo, 55′ Kean, 77′ Bessa
Målskyttar Milan: –
Utvisning Milan: 90+1′ Suso

BOLOGNA 0–3 JUVENTUS 
Målskyttar Bologna: –
Målskyttar Juventus: 27′ Pjanic, 36′ Mandzukic, 64′ Matuidi

 CROTONE 1–0 CHIEVO 
Målskyttar Crotone: 33′ Budimir
Målskyttar Chievo: –

 FIORENTINA 0–0 GENOA
Målskyttar Fiorentina: –
Målskyttar Genoa: –

SAMPDORIA 0–1 SASSUOLO 
Målskyttar Sampdoria: –
Målskyttar Sassuolo: 90′ Matri

BENEVENTO 1–2 SPAL 
Målskyttar Benevento: 59′ Självmål Cremonesi
Målskyttar Spal: 64′ Floccari, 73′ Floccari

 ATALANTA 3–3 LAZIO
Målskyttar Atalanta: 19′ Caldara, 22′ Ilicic, 50′ Ilicic (straff)
Målskyttar Lazio: 27′ Milinkovic-Savic, 35′ Milinkovic-Savic, 79′ Luis Alberto


Den sjuttonde omgången av Serie A sparkades igång under lördagen i Milano, där obesegrade topplaget Inter tog emot ett Udinese med uppåtgående form. Nollan i förlustkolumnen är numera en etta för Inter sedan Udinese lyckades åka hem med alla tre poängen efter en imponerande 3-1-seger.
Napoli åkte till Turin och stänkte in tre kassar under första halvtimmen och gjorde därmed matchen mot Torino till en transportsträcka innan Roma hade det betydligt tuffare att haka på i toppstriden under lördagens sena match. Diego Perotti lallade bort chansen från elva meter, men efter en VAR-bedömning blev Federico Fazios segermål i den 94:e minuten till slut godkänt.

Söndagen startade med lunchmatchen mellan Hellas Verona och ett Milan som jobbar hårt för att få spelet och poängskörden att lossna. Det här var inte ett steg i rätt riktning från deras sida. 1-0 i halvtid fylldes på både en och två gånger då Verona klarade att knyta ihop säcken till 3-0.
Att samma segersiffror skrevs till Juventus favör borta mot Bologna var ingen större skräll. Crotone lyckades besegra Chievo med uddamålet, Fiorentina och Genoa delade på poängen i en mållös historia och Alessandro Matri såg till att ordna alla poängen till Sassuolo borta mot Sampdoria i matchens slutskede.
I nykomlingsmötet mellan Benevento och Spal var det lite oväntat de rödgulrandiga som tog ledningen efter ett självmål, men Spal och närmare bestämt Sergio Floccari behövde inte mer än en kvart för att vända på steken till seger innan matchen var slut.
Omgången avslutades med en på förhand spännande match mellan fjolårssuccén Atalanta och årets succé Lazio. Sergej Milinkovic-Savic kunde med sina två mål kvittera Atalantas tidiga tvåmålsledning före halvtid. Josip Ilicic tog tillbaka taktpinnen till Atalanta efter sitt straffmål i början av andra halvlek. Mattia Caldara trodde han blev tvåmålsskytt och matchhjälte, men målet dömdes bort och strax därefter kunde Luis Alberto pricka in målet till slutresultatet 3-3.


Omgången utropstecken: Udinese – Massimo Oddo ser ut att ha något riktigt spännande på gång uppe i Udine. Säkert lite extra prestige för honom att besegra före detta lokalrivalen Inter, som nu gick på pumpen för första gången den här säsongen.


Omgångens spelare: Sergej Milinkovic-Savic – Det är ingen nyhet att Lazios serbiske mittfältare är mitt inne i sin ordentliga genombrottssäsong för tillfället. I matchen mot Atalanta tog han saken i egna händer och tog tillbaka de ljusblåa in i matchen med ett egenkomponerat mål som följdes upp av ett distinkt avslut efter Luis Albertos läckra förarbete.


Omgångens mål: Josip Ilicic vs Lazio – Slovenens volley efter Alejandro Papu Gomez’ magiska lobbpassning tål att tittas på fler gånger än en:

 

Emil Bjarnelind
emil@solocalcio.se

Relaterade artiklar

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Postpartita Italien-Albanien

Pre- & postpartite

Summering 13a giornata

Pre- & postpartite

Postpartite 23a giornata