Pre- & postpartite

Summering 16a giornata

 Cagliari 2-2 Sampdoria 

Målskyttar Cagliari: 56′ Faris, 60′ Pavoletti
Målskyttar Sampdoria:11′ Quagliarella, 19′ Quagliarella

 Juventus 0-0 Inter 

Målskyttar Juventus: –
Målskyttar Inter: –

 Chievo 0-0 Roma 

Målskyttar Chievo:-
Målskyttar Roma:-

 SPAL 2-2 Hellas Verona 

Målskyttar SPAL: 86′ Paloschi, 88′ Antenucci
Målskyttar Hellas Verona: 55′ Cerci, 69′ Caceres

 Napoli 0-0 Fiorentina 

Målskyttar Napoli:-
Målskyttar Fiorentina:-

 Udinese 2-0 Benevento 

Målskyttar Udinese: 5′ Barak, 41′ Lasagna
Målskyttar Benevento:-

  Sassuolo 2-0 Crotone  

Målskyttar Sassuolo: 49′ Goldaniga, 61′ Politano
Målskyttar Crotone: 66′ OG Acerbi

 Milan 2-1 Bologna 

Målskyttar Milan: 10′ Bonaventura, 76′ Bonaventura
Målskyttar Bologna: 23′ Verdi

Lazio 1-3 Torino  

Målskyttar Lazio: 69′ Alberto

Målskyttar Torino: 54′ Berenguer, 64′ Rincon, 73′ Edera

 Genoa 1-2 Atalanta 

Målskyttar Genoa: 4′ Bertolacci
Målskyttar Atalanta: 41′ Ilicic, 52′ Masiello


Den 16 spelomgången startade kl 18:00 under lördagskvällen På Sardinen. Matchen mellan Cagliari och Sampdoria hann knappt börja innan Luca Ceppitelli fick kliva av skadad efter fyra minuter. Efter tjugo minuter spelade på Sardegna Arena hade Fabio Quagliarella lyckas med att sätta dit både ett och två noll vilket stod sig halvleken ut. I andra halvlek fick vi se Diego Farias blockera in reduceringsmålet när Viviani skulle rensa från sin målvaktposition men träffar brassen i ryggen istället. Första halvleken var klart till fördel till laget från Genoa och den andra halvleken till ö-borna. Leandro Pavoletti kvitterade fyra minuter efter reduceringsmålet. Omgångens på förhand hetaste match, toppmötet Derby d´italia mellan Juventus och Inter slutade 0-0 efter att Juventus gav taktpinnen till Inter i första halvlek som inte lyckades skapa något på den gamla damen. I andra halvlek så tar Juventus över taktpinnen och växlar upp, Bianconeri hittade Inters svaghet under den andra halvleken vilket var att gå runt på kanterna och svepa in inlägg, en del halvchanser skapas. Matchen slutar oavgjort, en väl taktiskt genomförd match av båda lagen blandat med fantastiska tekniska prestationer. Det anmärkningsvärda är att Inter inte har lyckas få iväg ett skott på mål under 180 minuter mot Juventus och Napoli men går ändå från matcherna med poäng.

Söndagen började med lunchmatchen i Verona mellan Chievo och Roma. Efter att toppkonkurrenterna spelade avgjort under lördagskvällen fanns det ett gyllene läge för Roma att äta ikapp försprånget. Dagens hjälte för Chievo Stefano Sorrentino valde att spika igen totalt i målet, dubbelräddningar från nära håll, reflexräddningar och oskärpa från Roma gör att resultatet 0-0 står sig matchen ut. Napoli hade chansen att ta tillbaka serieledningen men med ett massivt spelövertag lyckades napolitanarna inte med den uppgiften, matchen slutade 0-0 och Napoli parkerar på en andraplats bakom Inter i ligan. Efter att den första halvleken i Ferrara mellan SPAL och Hellas slutade mållöst beslöt sig lagen för att bjuda publiken på mål och resultatet skrev sig till 2-2 efter att Mirko Antenucci kvitterade i den 88 minuten. Antonin Barak och Kevin Lasagna tog ned Benevento på jorden igen efter deras mål i den första halvleken. Benevento med 18 avslut mot mål kontra Udineses nio avslut mot mål kanske har fått tillbaka sin förbannelse som Vigorito talade om tidigare. I Emilia-Romagna fick Girgio Squnzi se sitt lag ta den första segern på hemmaplan för säsongen. Matchen mot Crotone slutade 2-1 och Sassuolo stod för alla tre målen i matchen, Franceco Acerbi gjorde självmål, Matteo Politano gjorde ett mål och assisterade till matchens första mål signerat Edoardo Goldaniga. Gattusos mannar gästades av Bologna i söndagens sista match, Giacomo Bonaventura såg till så att det blev en bra start på kvällen för Milan när han gjorde det första målet i matchen efter tio minuter, gamla Milanprodukten Simone Verdi kvitterade och tio minuter från slutet så slog Bonaventura till åter igen och såg till så att Milan tog en efterlängtad victoria.

Sist ut var de två veckomatcherna, den första i måndags mellan Lazio och Torino som slutade i en Torino vinst. Ciro Immobile var nära att få straff i slutet av den första halvleken men blev så irriterad att han satte pannan mot Nicolas Burdisso som rutinerat la sig ned och fick anfallaren utvisad efter en VAR bedömning. Torino går upp i en tvåmålsledning i början av andra halvlek innan Luis Alberto reducerar. Spiken i kistan står ynglingen Simone Edera för när italienaren får göra sitt första mål i Serie A. Omgången avslutas uppe i den liguriska hamnstaden i mötet mellan Genoa och Atalanta. Bertolacci sätter dit första målet i matchen efter fyra minuter vilket står sig halvleken ut. I den andra halvleken vänder Atalanta på matchen genom mål av Ilicic och Masiello.


Omgången utropstecken

När toppmötet mellan Juventus och Inter slutade 0-0 fanns det en chans för övriga lag att äta ikapp gapet eller gå upp i serieledning. Roma gick på pumpen i Verona efter att Sorrentino storspelade, Napoli blir mållösa på hemmaplan och Lazio åker på en förlust samt får Ciro Immobile avstängd.


Omgångens spelare: Stefano Sorrentino- 38-åriga Sorrentino valde att spika igen målet när Roma kom på besök. Dubbelräddningar från nära håll, reflexräddningar och lugnt spel matchen igenom samt lite ineffektivitet från Romas sida gör målvakten till Chievos hjälte för dagen.


Omgångens mål: Fabio Quagliarella– I sitt andra mål för kvällen av den gode Quagliarella ser det först ut som anfallaren ska avsluta med en yttersida med högern i straffområdet, men han märker att det inte går för att försvaren är för tätt inpå och täcker högerfoten. Quagliarella tittar upp och använder sig av en innerskruvad vänster i bortre hörnet istället.

 

Joakim Nilsson
joakim@solocalcio.se

Relaterade artiklar