Pre- & postpartite

Summering 16a giornata

 INTER 1-0 UDINESE 

Målskyttar Inter: Icardi 76′


 TORINO 0-1 JUVENTUS   

Målskyttar Juventus: Ronaldo 70′


SPAL 0-0 CHIEVO 


 FIORENTINA 3-1 EMPOLI 

Målskyttar Fiorentina: Mirallas 40′, Simeone 59′, Dabo 78′

Målskyttar Empoli: Krunic 24′


 FROSINONE 0-2 SASSUOLO 

Målskyttar Sassuolo: Ariaudo 44′, Berardi 58′


 SAMPDORIA 2-0 PARMA

Målskyttar Sampdoria: Caprari 66′, Quagliarella 69′


 CAGLIARI 0-1 NAPOLI 

Målskyttar Napoli: Milik 90+1′


 ROMA 3-2 GENOA

Målskyttar Roma: Fazio 31′, Kluivert 45′, Cristante 59′

Målskyttar Genoa: Piatek 17′, Hiljemark 33′


 ATALANTA 1-0 LAZIO

Målskyttar Atalanta: Zapata 1′


 BOLOGNA 0-0 MILAN 


Efter förra helgens helt galna omgång med rafflande matcher, fantastiska mål, utvisningar och sena avgöranden, så fick vi denna helg istället se en mer lågmäld omgång i serielunken. De tre storlagen i toppen gjorde precis vad som krävdes för tre poäng, men inte mycket mer.

I helgens stora match, Derby della Mole, stod Torino upp bra mot Juventus i över en timme, men en svag hemåtpassning av den förre Juventus-spelaren Simone Zaza ledde i sin tur till att inhoppande målvakten Ichazo träffade Mario Mandzukics ben och domaren pekade på straffpunkten. Cristiano Ronaldo förvaltade den precis som han brukar och fixade segern till de vitsvarta i sitt första Turin-derby.

För lagen precis bakom blev det dock en tung omgång. Lazio kammade noll borta mot Atalanta efter att Francesco Acerbis mål i den sista minuten dömdes bort för offside, med hjälp av VAR. Inte heller Milan lyckades hitta nätet mot Bologna, men fick med sig en poäng då Bologna inte heller hade spetsen som krävdes. De två gamla lagkamraterna Pippo Inzaghi och Gennaro Gattuso fick dela broderligt på poängen efter en undermålig tillställning på Stadio Renato Dall’Ara.

Dessutom taktade lagen bakom in när Sampdoria, Sassuolo, Roma, Fiorentina och Atalanta alla tog segrar under omgången och flåsar nu Milan och Lazio i nacken.

I matchen mellan Roma och Genoa stod svenskarna Robin Olsen och Oskar Hiljemark i centrum. Roma-målvakten inledde matchen med en rejäl miss då han tappade in Hiljemarks skott mellan sina ben och Krzysztof Piatek kunde i sin tur stöta bollen över mållinjen. Hiljemark var dock inte nöjd där, utan hamnade även själv i målprotokollet när han kvarten senare prickade in bollen i nät efter en hörna. Olsen stod sedan för ännu ett svajigt ingripande, men räddades av VAR som dömde bort Daniel Bessas mål för offside. Roma tog segern trots en allt annat än stark prestation och missnöjet växer mot klubbledning och tränare Eusebio Di Francesco.

 

Vicki Blommé
vicki@solocalcio.se

Relaterade artiklar