Pre- & postpartite

Postpartita Lazio – Parma 4-0: Romarna skickade ut Parma ur Serie A

lazio LAZIO 4 – 0 PARMA PARMA
Onsdag – Stadio Olimpico, Rom – 20.45

PRIMO TEMPO
Toppen, om åtminstone andraplacerade Lazio mötte den bottenlösa botten Parma som legat cementerade på seriens sistaplacering allt för länge. Dödsstöten skulle således komma rätt logiskt och Lazio skickade hem ett uselt Parma när man vann med hela 4-0.

Redan efter matchens första kvart hade Marco Parolo och Miroslav Klose gjorde både 1 och 2-0 och i den 16:e minuten satte Antonio Candreva 3:an. Särskilt vackert var Parolos mål då italienaren slog till med ett fantastiskt högerskott.

SECONDO TEMPO
Matchen var avgjord och det fanns bara ett lag på banan, det skulle dock dröja till den 79:e minuten innan det fjärde målet kom. Den tidigare målskytten Candreva assisterade talangen Keita Balde som satte dit fyran. Parma är därmed klara för Serie B medan Lazio tvingade Juventus till att skjuta upp sin Scudettofest – åtminstone till nästa helg.

Formazioni
lazio (4-3-3) Marchetti; Lulic, Ciani, Mauricio, Radu, Basta, Parolo, Cataldi, Candreva, Klose, Anderson

Målskyttar: 10′ Parolo, 12′ Klose, 16′ Candreva, 79′ Keita Balde

Byten:
65’ UT: Anderson IN: Keita, 72’ UT: Radu IN: Brafheeid, 79’ UT: Klose IN: Mauri.

Il migliore:
Antonio Candreva – Hela Lazios offensiv var egentligen fantastisk en dag som denna men valet faller på Antonio Candreva som både spelade fram till ett mål och gjorde ett. Fantastisk spelare när han är som bäst.

PARMA (4-5-1) Mirante; Cassani, Mendes, Lucarelli, Gobbi; Varela, Lila, Lodi, Nocerino, Palladino; Belfodil.

Målskyttar:

Byten:
61′ UT: Cassani IN: Santacroce, 75’ UT: Lodi IN: Mariga,

Il migliore: Alessandro Lucarelli – Ingen stormatch men en stor man är den gode Lucarelli som samlade ihop lagets tröjor för att ge fansen något att minnas från denna hemska Romvistelse. Fin gest.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se

Mer från Pre- & postpartite

Pre- & postpartite

Prepartite 37a Giornata

Pre- & postpartite

Prepartite 37a Giornata