Pre- & postpartite

Postpartita Lazio – Hellas Verona 2-0: Lazio sätter press på Roma efter ny seger

 LAZIO – HELLAS VERONA 
Söndag – Stadio Olimpico, Rom – 20:45

PRIMO TEMPO
Lazios fina form fortsätter efter att ha besegrat Hellas Verona med 2-0. Det mesta hände i den första halvleken och redan efter fem minuter hade mannen det talas om i både Laziolägret och övriga världen – Felipe Anderson, presenterat sig. Denna gång på nick efter fint inlägg av serben Dusan Basta och hemmaledningen var ett faktum.

Vangelis Moras försökte sedan med ett fint skott kvittera för Hellas men Federico Marchetti stod för en fin räddning. Lazio utökade sedan ledningen genom Antonio Candreva som saftade på ordentligt på frispark, innan dess hade även Lucas Biglia haft ett skott i ribban.

SECONDO TEMPO
Matchen kändes mer eller mindre avgjord med ett dominant Lazio i förarsätet men Felipe Anderson ville mer än att spela av matchen. I den 63:e minuten stod brasilianaren för en fantastisk soloprestation men skottet letade sig inte i mål utan prickade målramen. Även inbytte Keita Balde skulle träffa virket i slutet av matchen men resultat 2-0 stod sig.

Med tanke på Romas vinst i Cesena så lyckades ej Lazio ta sig upp till andra platsen men befäster tredjeplatsen då både Napoli och Fiorentina tappade poäng. Det blir en minst sagt intressant duell mellan de båda romlagen om andraplatsen fortsättningsvis under våren.

Formazioni
 (4-3-3) Marchetti; Basta, De Vrij, Mauricio, Radu; Parolo, Biglia, Mauri; Candreva, Klose, Felipe Anderson

Målskyttar: 5′ Felipe Anderson, 45′ Candreva

Byten:
74′ UT: Mauri IN: Lulic, 79’ UT: Klose IN: Keita Baldé, 86’ UT: Anderson IN: Perea.

Il migliore:
Felipe Anderson – Superlativ överflödiga för denna spelare. En av Serie As klart bästa spelare om inte den allra bästa. Gör återigen mål och firar sitt nya kontrakt på bästa sätt. Monstruös.

 (4-3-3) Benussi; Pisano, Moras, Rodriguez, Martic; Obbadi, Tachtsidis, Hallfredsson; Ionita, Toni, Christodoulopoulos

Målskyttar: –

Byten:
53’ UT: Martic IN: Brivio, 59’ UT: Tachtsidis IN: Lopez, 85’ UT: Ionita IN: Campanharo

Il migliore
:  Nessuno –  Omöjligt att ta ut någon i Verona som gör en väldigt blek insats.

Redaktionen
redaktor@solocalcio.se